Flexiforce hladno-topli flasteri

Dodatak prehrani Jedini flasteri koji istovremeno griju i hlade!

-10%

Flexiforce hladno-topli flasteri
  • olakšavaju bolove u mišićima, leđima, ramenima i vratu
  • jednostavna i praktična upotreba
  • intenzivno djelovanje
  • registrirani medicinski proizvod

 

119,90 kn

107,99 kn

U prodaji

100% Garancija na zadovoljstvo
Ako niste zadovoljni rezultatima, u roku od 30 dana, možete nam poslati proizvod, a mi ćemo vam vratiti novac.
Besplatna dostava
Za sve narudžbe u iznosu do 300 kn troškovi dostave iznose 24,90 kn, a kod narudžbi u iznosu od 300 kn ili više dostava je besplatna.
Dostava u roku 1-3 radnih dana putem GLS dostavne službe.
Opcije plaćanja:
Pakiranje: 3 flastera veličine 8 x 12 cm

Flasteri sadrže kombinaciju hladnih (mentol) i toplih sastojaka (Vanillyl butyl ether) u pravom omjeru. Upotreba hladno-toplog flastera potiče cirkulaciju krvi čime doprinosi ublažavanju bolova u mišićima. Prvo ohlade pa zatim bolno mjesto zagriju.

Toplinska terapija se tradicionalno upotrebljava kod bolova koji traju duže vrijeme, i kod kroničnih bolova.

Kako flaster djeluje?

1. Prvo ohladi

Flaster sadrži mentol, koji spada u skupinu tvari s učinkom hlađenja. Djeluje na receptore za hladnoću, zbog čega imamo osjećaj hlađenja a temperatura kože ostane ista. Mentol djeluje i protiv bolova, s obzirom da djeluje na receptore bolova u koži, smanjuje osjećaj boli.

Osim toga mentol ima učinak i na žile. U početnoj fazi prouzroči stezanje žila, smanji protok krvi i oticanje pogođenog tkiva, zatim uzrokuje širenje žila, povećava protok krvi te pomaže kod obnove pogođenog tkiva.

2. Zatim intenzivno grije

Drugi sastojak u flasteru je Vanillyl butyl ether (VBE), koji spada u skupinu spojeva s toplinskim učinkom. Po građi je sličan kapsaicinu, koji se dobije iz čilija. Aktivira receptore za toplinu, zbog čega dolazi do osjećaja grijanja, a istovremeno se temperatura na koži ne promijeni.

VBE utječe i na širenje krvnih žila, što poboljšava prokrvljenost, potiče opuštanje mekih tkiva i smanjuje grčenje mišića.  

Sve te fiziološke promjene uzrokuju manji osjećaj bolova.

FlexiForce hladno-topli gel preporučamo:

-          Svima koji na poslu većinu vremena sjede

-          Svima koji dižu težak teret

-          Svima koji zbog bolova u leđima ne mogu spavati

-          Svima koji imaju kronične bolove u leđima i vratu

-          Svima koji osjećaju da se teško kreću 

Sastojci: L-Menthol, Vanillyl butyl ether

Način primjene:

1. Operite i osušite bolno područje.

2. Prerežite i otvorite vrećicu te uzmite flaster.

3. Skinite zaštitnu foliju s flastera i nalijepite ga na bolno područje. Preporučamo upotrijebiti 1-2 x dnevno.

4. Dobro zatvorite klizni zatvarač na vrećici kako bi spriječili isušivanje preostalih flastera.

Prije tuširanja ili kupanja skinite flaster s kože. Dio kože na kojem je flaster bio zalijepljen operite sa sapunom kako bi spriječili osjećaj peckanja. Upotrijebite toplu i ne vruću vodu.

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži na suhom, tamnom, hladnijem mjestu odnosno na sobni temperaturi. Čuvati izvan dohvata djece.

Upozorenja: Samo za vanjsku upotrebu. Ne upotrebljavati na području oko očiju, usta i nosa, na sluznicama, ranama ili upaljenoj koži. Ne upotrebljavati u slučaju alergije na bilo koju vrstu flastera. U slučaju preosjetljivosti na proizvod (osip, svrbež, crvenilo i sl. ) odmah prestati s upotrebom te dio kože, na kojem je flaster bio zalijepljen, temeljito isprati vodom i potražiti savjet liječnika. Trudnice, osobe s alergijom na lijekove, medicinske proizvode ili kozmetiku, osobe sa šećernom ili perifernom arterijskom bolešću, trebali bi se prije korištenja savjetovati sa svojim liječnikom. Djeca mogu proizvod koristiti samo pod nadzorom odrasle osobe. Flaster se ne prianja uz kožu ako je koža mokra, masna te ako flaster dođe u kontakt s kosom ili odjećom. Tvrtka ne preuzima odgovornost za nesreće uzrokovane nepravilnom upotrebom flastera.

Flexiforce hladno-topli flasteri