Kolagen – što je i zašto ga trebamo

Jeste li već čuli za kolagen? O njemu se puno piše u zadnje vrijeme, ali još uvijek su njegovi brojni pozitivni učinci nedovoljno poznati.

Ukratko vam donosimo sva njegova najvažnija svojstva zbog kojih je kolagen itekako vrijedno uključiti u svoju svakodnevnu rutinu.

image

Što je kolagen?

Kolagen je najčešća bjelančevina u ljudskom tijelu - čak 35 % svih bjelančevina predstavlja kolagen. Proizvode ga specijalizirane stanice, koje zovemo fibroblasti, no njegova proizvodnja se smanjuje kako starimo. Na proizvodnju kolagena utječe i loša prehrana te stres, što možemo izbjeći sa zdravim načinom života i prehranom koja potiče nastanak kolagena.

Kolagen je važan za naše zdravlje

Kolagen je sastavni dio našeg tijela. Pronalazimo ga u koži, kosi, noktima te također u kostima i zglobovima. Jedna od njegovih najvažnijih funkcija je očuvati zdravlje i dobro stanje kosti i vezivnih tkiva u tijelu, jer im osigurava tvrdu strukturu i elastičnost.

Za proizvodnju kolagena je osnovnog značaja i vitamin C, zato je važno da ga unosimo dovoljno u svoju prehranu - iz hrane ili dodataka prehrani.

Kolagen i ljepota

Proizvodnja kolagena krene padati kako starimo - to se najviše opazi u obliku smanjenja čvrstoće i elastičnosti vaše kože te pojavom bora.

Uzimanje dodatka s kolagenom je odličan način da i dalje potičete nastanak kolagena i time sačuvate prekrasan, mladolik izgled. Svakodnevno korištenje kvalitetnog kolagena pomoći će vam da očuvate zdravu i dugu kosu, a u kratkom vremenu će vaši nokti biti snažniji, deblji i zdraviji.

Kolagen i sport

Kolagen nalazimo u svim našim vezivnim tkivima, tetivama, ligamentima i kostima, i njegova funkcija je svim tim dijelovima tijela osigurati snažnu strukturu i elastičnost. Zato je on ključnog značaja za neometano i lagano kretanje.

Ne samo to, kolagen pomaže i kod povećanja vaše snage! Sve tetive, ligamenti, kosti i vezivna tkiva bogata s kolagenom, su upravo ono što omogućava da naša tijela postanu snažnija. Što znači da ako svoje tijelo malo više forsirate fizičkim naporima, morate se prvo pobrinuti za snažnu nosivu strukturu, a pri tome će vam pomoći upravo kolagen. Pomoći će vam kod regeneracije nakon vježbanja, jer ćete s dodavanjem kolagena u prehranu ubrzati taj proces.

Zašto je dobro uključiti u prehranu dodatak prehrani?

Naša tijela nažalost ne mogu sama proizvesti dovoljne količine kolagena, zato vam preporučamo da ga i sami uvedete u svoju prehranu. UNDO Kolagen u prahu s potpuno prirodnim sastojcima, pomoći će vam da izgledate i osjećate se odlično.

On sadrži hidroliziran kolagen u obliku peptida. Dokazano je da peptidi osim kvalitete kože, kose i noktiju poboljšavaju i zdravlje zglobova. Osim toga, sadrži i hijaluronsku kiselinu koja će navlažiti vašu kožu te vitamin C koji potiče nastanak kolagenske mreže i spriječava njezino raspadanje.

Redovito korištenje UNDO Kolagena u prahu potiče prirodni nastanak kolagena. Koža postane čvršća i elastična, bolje hidrirana, a istovremeno se znatno smanji vidljivost bora i izrazitih linija.