Korisni učinci crvene djeteline u menopauzi

Menopauza nije bolest, to je jednostavno dio svakog života žene. Kod približno trećine svih žena u menopauzi se pojavljuju simptomi poput smanjenje gustoće kostiju, pridobivanje na tjelesnoj težini, povećan kolesterol i vrućinski valovi.

image

Mnogo žena se za prvu pomoć odluči u obliku prirodnih dodataka kako bi olakšale probleme vezane uz menopauzu. Jedan od njih je i crvena djetelina.  

Zašto je crvena djetelina tako dragocjena?

Crvena djetelina je biljka koju često uklanjamo iz naših vrtova. Sadrži izoflavone, vrstu fitoestrogena, koji imaju slične učinke poput estrogena, ženskog hormona čija se razina u menopauzi smanjuje.

Crvena djetelina je estrogenski adaptogen - povećava ili smanjuje razinu estrogena u organizmu, ako je to potrebno. Zbog toga je crna djetelina poznata kao biljka koja olakšava simptome povezane s menopauzom.

Istraživanja su pokazala da su se kod žena koje su uzimale ekstrakt crvene djeteline, smanjili učestalost i intenzivnost vrućinskih valova i znojenja za jednu trećinu. Osim toga, crvena djetelina smanjuje nemir te razdražljivost, a posljedično utječe na kvalitetu sna.

Kako koristiti crvenu djetelinu?

Crvenu djetelinu možete koristiti u obliku čaja ili kao dodatak prehrani. Čaj od crvene djeteline sam po sebi nije najboljeg okusa, zato je dodatak prehrani puno bolji izbor. Vrlo je važna i kvaliteta dodatka te doziranje sastojaka.

M-Pause je prirodan dodatak prehrani proizveden po visoko kvalitetnim farmaceutskim standardima. S klinički patentiranim ekstraktom hmelja Lifenol® i ekstraktom crvene djeteline za maksimalne rezultate. M-Pause je prirodan dodatak, baziran na biljnim sastojcima i bez hormona, dodatak prehrani za menopauzu koji pomaže uravnotežiti razinu estrogena i uveliko smanjuje simptome perimenopauze i menopauze

Proizvodi za vas

30-DNEVNI PROGRAM
-45%
Posebna cijena 32,99 EUR(248,58kn) Standardna cijena 59,99 EUR(452,02kn)
Pogledajte proizvod