Korisni učinci crvene djeteline u menopauzi

Menopauza nije bolest, to je jednostavno dio svakog života žene. Kod približno trećine svih žena u menopauzi se pojavljuju simptomi poput smanjenje gustoće kostiju, pridobivanje na tjelesnoj težini, povećan kolesterol i vrućinski valovi.

Mnogo žena se za prvu pomoć odluči u obliku prirodnih dodataka kako bi olakšale probleme vezane uz menopauzu. Jedan od njih je i crvena djetelina.  

Zašto je crvena djetelina tako dragocjena?

Crvena djetelina je biljka koju često uklanjamo iz naših vrtova. Sadrži izoflavone, vrstu fitoestrogena, koji imaju slične učinke poput estrogena, ženskog hormona čija se razina u menopauzi smanjuje.

Crvena djetelina je estrogenski adaptogen - povećava ili smanjuje razinu estrogena u organizmu, ako je to potrebno. Zbog toga je crna djetelina poznata kao biljka koja olakšava simptome povezane s menopauzom.

Istraživanja su pokazala da su se kod žena koje su uzimale ekstrakt crvene djeteline, smanjili učestalost i intenzivnost vrućinskih valova i znojenja za jednu trećinu. Osim toga, crvena djetelina smanjuje nemir te razdražljivost, a posljedično utječe na kvalitetu sna.

Kako koristiti crvenu djetelinu?

Crvenu djetelinu možete koristiti u obliku čaja ili kao dodatak prehrani. Čaj od crne djeteline sam po sebi nije najboljeg okusa, zato je dodatak prehrani puno bolji izbor. Vrlo je važna i kvaliteta dodatka te doziranje sastojaka.

MenaGold je prirodan dodatak prehrani proizveden po visoko kvalitetnim farmaceutskim standardima. MenaGold osim ekstrakta crvene djeteline sadrži još i ekstrakt hmelja, kineske anđelike, vrkute i soje.

Kombinacija sastojaka je jednostavno pobjednička jer smanjuje ili čak uklanja simptome, povezane s menopauzom.