5 razloga zašto se debljamo zbog viška hormona estrogena

Činjenica je da je višak estrogena u tijelu vrlo raširen problem kao i to da smo stalno okruženi s kemikalijama koji uzrokuju hormonsku neravnotežu. Jedna od prvih posljedica viška estrogena u tijelu je nekontrolirano nakupljanje kilograma, prije svega na bokovima, trbuhu i stražnjici. Zašto dolazi do toga i što možete učiniti?

image

Višak estrogena u tijelu je jedan od glavnih uzroka da se debljate. Otkrivamo Vam 5 razloga:

1) Snižava nivo hormona štitnjače što znači da usporava metabolizam i potrošnju kalorija

Estrogen povećava proizvodnju posebnih proteina koji se vežu za hormone štitnjače i deaktiviraju ih. Upravo ti hormoni štitnjače nadziru brzinu metabolizma. Ako su neaktivni to znači da je naš metabolizam vrlo usporen i trošimo vrlo malo kalorija.

2) Taloži masnoće u tijelu

Kada je metabolizam usporen istovremeno se poveća i taloženje masnoća. Ako je nivo estrogena povišen i ako je u tijelu premalo hormona progesterona koji bi uravnotežio novo estrogena to uzrokuje ˝začarani krug˝. Zašto? Zato jer čak i masne stanice proizvode estrogen što znači da dodatno potiču nakupljanje kilograma.

3) Zadržava vodu u tijelu

Svakoj ženi, koja je ikada imala menstruaciju, je poznat osjećaj nadutosti. To je problem s kojim se suočava sve više i više žena a uzrok je višak estrogena. On zadržavanjem vode u tijelo osigurava da se zadrže svi minerali koji su potrebni maternici u slučaju da dođe do trudnoće. Ta da smo žene podbuhle i otečene i zato izgledamo deblje, a odjeća nam postane tijesna.

4) Povećava apetit za kaloričnom hranom

To je još jedan problem s kojim se suočavamo žene posebice u predmenstrualnom razdoblju. Imamo nezaustavljivu želju za  masnom i slatkom hranom. Na taj način se tijelo pripremi za potencijalnu trudnoću. Ako imam višak estrogena je taj apetit još veći što se naravno vidi na našoj povećanoj kilaži.

5) Uzrokuje probleme sa spavanjem

Nedostatak sna dokazano utječe na nakupljanje viška kilograma. Po podacima američke fundacije za spavanje, čak 67 % žena, ima probleme sa spavanjem i to nekoliko noći u tjednu. I u većini slučajeva je to povezano s neravnotežom spolnih hormona.

Što možete sami učiniti za smanjivanje razine estrogena i postizanje vitke linije?

Kemikalije koje nas stalno okružuju ne možemo izbjeći jer se nalaze u vodi, plastičnoj ambalaži, kozmetici, sredstvima za čišćenje, namještaju, hrani… ali možemo se pobrinuti za to da višak estrogena izlučimo iz tijela.

Upravo iz tog razloga razvili smo 100% prirodani dokazano učinkovit proizvod Estrolux - jedinstveni prirodni proizvod bez dodatka hormona koji pomaže u uklanjanju viška estrogena iz tijela.

EstroLux prirodno uravnotežuje razinu hormona, zahvaljujući kombinaciji: matičnjaka, smeđe alge, ružmarina, klorele, brokule i vitamina B6.

Proizvodi za vas

30-DNEVNI PROGRAM
-49%
Posebna cijena 25,99 EUR(195,83kn) Standardna cijena 50,99 EUR(384,21kn)
Pogledajte proizvod