Je li kurkuma doista najbolje sredstvo za jačanje imuniteta u hladnim mjesecima?

Jesensko vrijeme i dolazak hladnijeg vremena za mnoge od nas sinonim su za pojavu kašlja, prehlade i šmrcanja. Iako hladno vrijeme samo po sebi ne uzrokuje izravno prehladu ili gripu, ono olakšava širenje virusa. Osim toga, zrak je obično suh tijekom hladnijeg doba godine, što isušuje nos i grlo, pa virusima olakšava ulazak u tijelo.

Exploring the link between turmeric and immunity

Jasno je da je jesen pravo vrijeme da počnete razmišljati o jačanju imuniteta kako biste hladnije mjesece prebrodili bez gripe! Ali kako? Jedan određeni sastojak iz vaše smočnice mogao bi vam dati odgovor.

Kurkuma – ključan sastojak za jačanje imuniteta 

Nedavna istraživanja naglašavaju nevjerojatne prednosti kurkumina, primarne aktivne tvari u kurkumi. Izvrsno poboljšava cjelokupno zdravlje i ističe se svojim nevjerojatnim utjecajem na snagu imunološkog sustava i dobrobit dišnog sustava.

Zamislite kurkumin kao trenera imunološkog sustava, koji osigurava učinkovitu reakciju u ključnim trenucima. Jačanjem obrane vašeg tijela od mikroba poput virusa i bakterija, sprječava ove napadače da preuzmu kontrolu. Osobito u vašem dišnom traktu, gdje borave mnogi od ovih nepoželjnih gostiju, razlika može biti znatna.

A kurkuma ima i druge zdravstvene dobrobiti, poput ublažavanja problema sa zglobovima, jačanja cirkulacije i podržavanja zdravlja srca i jetre. Podržavajući cjelokupno zdravlje, vaše se tijelo može bolje obraniti od virusa i bakterija kada je to potrebno.

Kako jednostavno uvrstiti kurkumu u svoju prehranu

Ako volite azijsku hranu, vjerojatno vam neće biti teško uključiti kurkumu u svoje kuhanje. Azijske kuhinje odavno slave kurkumu, posebno u aromatičnim curryjima koji spajaju njen zemljani okus s drugim začinima i biljem. Općenito, kurkuma je vrlo svestran začin i može se koristiti za pripremu raznih jela od graha, jela od riže, variva, umaka i marinada.

Imajte na umu da se kurkumin najbolje apsorbira u kombinaciji s mastima zdravim za srce ili crnim paprom. Dakle, kada pripremate jelo, razmislite o dodavanju malo papra ili pokapanju malo maslinovog ulja kako biste maksimalno iskoristili dobrobiti kurkume.

Evo kratkog savjeta: ako tražite dodatak kurkume koji je jednostavan za pripremu, probajte "zlatno mlijeko" - tradicionalni indijski napitak koji se priprema kuhanjem mlijeka s kurkumom, crnim paprom, a ponekad se zaslađuje medom. To je divan, topli napitak, savršen za jesen!

Rješavanje velikog problema kurkume

Unatoč bezbrojnim zdravstvenim dobrobitima, kurkuma ima jedan značajan izazov: slaba apsorpcija. Kurkumin se ne apsorbira sam u krvotok. To znači da možda nećete moći iskoristiti sve dobrobiti kurkume, čak i ako ste veliki obožavatelj curryja i čak i ako dodajete crni papar kad god kuhate s ovim začinom. Srećom, istraživači su pronašli rješenje!

Enkapsulacija kurkumina u micelu, premaz topiv u vodi, dramatično povećava njegovu apsorpciju. U stvari, pokazalo se da micelarni oblik kurkumina ima 185*x veću bioraspoloživost u usporedbi s kurkuminom koji se nalazi u običnom prahu kurkume i nudi 24*-satne stope zadržavanja. To znači da može učinkovitije ući u krvotok, a tijelo ga može mnogo lakše iskoristiti.

Micelarni oblik kurkumina može se pronaći samo u obliku suplemenata – baš kao i naša Curcuma Forte! Prednjači u odnosu na druge proizvode od kurkume na tržištu jer je osmišljen kombiniranjem micelarnog kurkumina s drugim snažnim prirodnim sastojcima, sve u jednom praktičnom rješenju za vrhunski zdravstveni učinak.

Ojačajte svoj imunitet ove jeseni uz Curcuma Forte!

Osim kurkumina, naša formula Curcuma Forte obogaćena je vrhunskim ekstraktom đumbira koji pomaže u borbi protiv upala u vašem tijelu i podržava vašu probavu, vitaminom D3 koji održava vaše mišiće i kosti jakima.

Ojačajte svoj imunološki sustav s Curcuma Forte i uživajte u ovoj jesenskom razdoblju u potpunosti bez da vas ometaju prehlade ili gripe. Dostupno uz poseban popust samo ograničeno vrijeme!

*Rezultati proizvoda mogu se razlikovati među pojedincima i mogu se razlikovati od onih opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji, liječenju ili tretiranju bilo koje bolesti ili ozbiljnog stanja. Važno je održavati uravnoteženu prehranu i zdrav način života.  

Proizvodi za vas

HORMONSKA RAVNOTEŽA
-50%
Posebna cijena 25,99 EUR(195,83kn) Standardna cijena 51,99 EUR(391,74kn)
Pogledajte proizvod
HORMONSKA RAVNOTEŽA
-50%
Posebna cijena 25,99 EUR(195,83kn) Standardna cijena 51,99 EUR(391,74kn)
Pogledajte proizvod