Opasnosti od nedostatka sna

Borba protiv nedostatka sna je stvarna! 1 od 3 odrasle osobe pati od nedostatka sna! U ovom čudnom vremenu u kojem živimo, većina nas je zaboravila da nedostatak sna često može dovesti do ozbiljnih posljedica za naše tijelo i um.

image

Pogledajmo kako problemi sa spavanjem utječu na naše zdravlje i figuru.

Kratkoročni učinci

To se događa svima. Noć provodite vrteći se u krevetu, trudeći se da zaspite. Bez uspjeha. Sati prolaze i, prije nego što to shvatite, čujete alarm, a vi, umorni i mrzovoljni, ulazite u novi dan. Predivno!

No, činjenica da ste umorni nakon lošeg sna najmanje vas brine.Nedovoljno sna znači da vaše tijelo ne nadoknađuje energiju i ne oporavlja se.

Također može utjecati na prosudbu, sposobnost učenja i pamćenje, a može rezultirati i lošom koncentracijom koja može dovesti do nesreće ili ozljede.

Dugoročni učinci

Nedostatak sna ima i druge ozbiljnije posljedice.

Većini od nas treba oko 8 sati kvalitetnog sna da bi normalno funkcionirali. Povremena noć sa snom ispod optimalne razine neće naštetiti vašem zdravlju, ali morate priznati da se to ne događa jednom u životu.

Neki od ozbiljnih učinaka nedostatka sna uključuju sklonost srčanim bolestima, visokom krvnom tlaku i dijabetesu. To također može dovesti do depresije.

Poveznica između nesanice i pretilosti također je opsežno proučavana, a istraživanja su pokazala da nedostatak sna ne samo da može potaknuti apetit, već vas tjera da žudite za hranom s visokim udjelom masti i ugljikohidratima. Krasno, zar ne?

Poboljšanje načina spavanja kako biste ostali zdravi i u formi

Nitko nije rekao da je to lako, ali uspostaviti optimalan san zaista se isplati, jer može poboljšati kvalitetu vašeg života i odnosa, kao i smanjiti vjerojatnost tjelesnih ozljeda, te mentalnih bolesti..

Kako dovesti san na optimalnu razinu: 

  • Ograničenje dnevno spavanje
  • Idite u krevet i budite se otprilike u isto vrijeme svaki dan, čak i vikendom i praznicima
  • Suzdržite se od korištenja telefona i gledanja televizije neposredno prije spavanja
  • Posljednje sate prije spavanja provedite u opuštajućim aktivnostima, poput čitanja knjige, umjerenih vježbi, meditacije, kupke ili jednostavno uživanja u društvu voljenih.
  • Recite "ne" alkoholu i teškim obrocima navečer, kasno u noć
  • Koristite prirodne dodatke za optimalan san, kao što je GlandLine SleepLux.

GlandLine SleepLux

Prirodno sredstvo za spavanje bez hormona koje pomaže u induciranju i održavanju dubokog sna te može smanjiti nesanicu i druge probleme povezane sa spavanjem zbog hranjivih sastojaka i biljnih ekstrakata koje sadrži.

GlandLine SleepLux osnovni je dodatak prehrani za ljude koji rade u smjenama, koji pate od problema sa spavanjem i za one koji imaju problema sa spavanjem uzrokovanih stresom.

Imamo i brojke: smanjuje nesanicu za 42%*, smanjuje uznemirenost za 35%*, smanjuje napetost za 18%* i poboljšava kvalitetu sna do 33%*.

Isprobajte i zasluženo se naspavajte svaki dan!

*Rezultati se razlikuju od osobe do osobe ovisno o zdravlju i načinu života.