Znanstvenici su dokazali: Zbog lošeg sna se debljate!

Veliki dio populacije ne spava dovoljno. Iako to više nije nikakva tajna da ljudsko tijelo treba barem 8 sati sna dnevno. Ipak u prosjeku spavamo samo 6.8 sati.

No nije samo u pitanju dužina, već i kvaliteta sna je zabrinjavajuća. Ne samo da ugrožava naša zdravlje, već se zbog toga i debljamo. 

image

Istraživanje objavljeno u godišnjaku Annals of Internal Medicine pokazalo je da “spavanje manje od sedam sati na dan može smanjiti i poništiti rezultate dijete.” Pitate se kako?

Najčešći razlozi zbog kojih naš trud da održimo dijetu ode u vjetar su:

  • Krivi izbor hrane
  • Porušena hormonska ravnoteža zbog koje se masnoća lakše nakuplja u tijelu
  • Opterećena jetra i usporen metabolizam

Ne zvuči baš najbolje, zar ne? Isto istraživanje je pokazalo da oni koji ne spavaju dovoljno tope masnoću 45% sporije od onih koji su dobro naspavani.

Uspavani mozak žudi za kaloričnom hranom

Zamislite si blizance. Jedan je spavao samo par sati, dok je drugi potpuno odmoran. Kada prođu pored pizzerie, blizanac koji nije dovoljno spavao neće moći odoljeti, iako je na dijeti neće se moći zadržati. S druge strane njegov brat nema problema reći ne masnoj, mirišljavoj pizzi.

Kao što je objašnjeno u časopisu Examine:Čini se da mozak više reagira na hranu kada nismo dovoljno naspavani.

S masnoćom smanjujemo stres

Možda ste već iskusili na vlastitoj koži. Kada smo nenaspavani, žudimo za masnom, visokokaloričnom hranom (izvor). U samo 1 danu, nenaspavan čovjek može pojesti 1000 kalorija više od naspavanog. Na taj način tijelo nadomješta manjak energije.

Još jedna činjenica je da za naš mozak „masnoća smanjuje stres“, kao što su naglasili u Examine.com. Dodajući tome jedno istraživanje (izvor) koje pokazuje da žudimo više za zasićenim masnoćama kada smo umorni. Ako već imate problema s pretilošću, to može predstavljati veliku opasnost za zdravlje vašeg srca.

Ne spavamo dobro jer jedemo kasno, jedemo kasno jer ne spavamo dobro...

Iako jedan komad pizze ili kuglica sladoleda ne može pokvariti vašu dijetu, loš tajming može. Istraživanje je pokazalo da oni koji loše spavaju žude za kaloričnom hranom kasno navečer. I upravo je to najveći problem.

I to je začarani krug… što kasnije jedete, to ćete lošije spavati jer će vaša probava biti budna dugo u noć. I što manje budete spavali, to ćete više žuditi za hranom kasno navečer…

Pod stresom i s masnom jetrom ne možemo smršaviti

Povremeni loš izbor hrane naše tijelo dobro podnosi ako smo zdravi, jetra u odličnom stanju i nismo pod stresom. Nažalost, razina hormona kortizola (stres) drastično naraste ako ne spavamo dovoljno.

To usporava naš prirodni proces topljenja masnoća i može opteretiti našu jetru toliko jako da se počne i sama topiti u masnoći.

Vjerojatno već znate koliki postotak populacije ima masnu jetru. Zapravo loš san (ili nedostatak sna) uvelike doprinosi tome. I sa masnom jetrom i povećanim kortizolom,mršavljenje je nemoguće.  

Zaželite višku kilograma Laku Noć uz NightBurn

Činjenica je da većina nas ne spava dobro, moderni život više ne podupire naše osnovne životne potrebe.

No imamo dobru vijest. S obzirom da smo eksperti za mršavljenje, osmislili smo rješenje i za to! Naši stručnjaci su razvili jedini fatburner kojeg možete piti prije spavanja - NightBurn.

NightBurn će vam pomoći na mnogo načina:

  • Potiče metabolizam masnoća koji je najaktivniji noću.
  • Pomaže vam da lakše zaspete i bolje spavate.
  • Sadrži garciniu cambogiu koja vam pomaže u borbi protiv večernjih napada gladi. S obzirom da prije spavanja nećete viriti u hladnjak, bolje ćete spavati.
  • Dok mi spavamo naša jetra se čisti. NightBurn će potaknuti regeneraciju jetre po noći.
  • I zadnje ali ništa manje bitno. NightBurn vam pomaže probaviti vašu večeru kako bi spavali bolje. Time sprječava nakupljanje masnoća!

Probajte i vi! 

Jedini fatburner kojeg pijete navečer, a topi masnoće dok vi spavate - NightBurn sada sa super popustom!