Lorela Flego: »Moje iskustvo nakon 6 mjeseci uzimanja kolagena«

Potpora proteina koja podržava naše tijelo. Učinak potvrđuje i nekoliko znanstvenih istraživanja čiji rezultati dokazuju da unos kolagenskih peptida poboljšava hidrataciju kože, elastičnost te pomaže u smanjivanju bora na licu. A ako to nije dovoljno, kolagen također pomaže u borbi protiv celulita i smanjuje valovitost kože na bedrima. Danas ga uzimaju gotovo sve žene, pogotovo nakon 35. godine, jer znamo da njegova proizvodnja opada i kakve su posljedice: više bora, manja elastičnost, slaba kosa i lomljivi nokti. S vremenom se kolagen, koji se može uzimati kao dodatak prehrani, jako promijenio; mora se priznati da je u početku bio jako loš okus i teško probavljiv, ali danas su se stvari prilično promijenile.

image

Sjemenke bundeve spadaju među namirnice koje potiču proizvodnju kolagena: pri svakodnevnoj konzumaciji sadrže 20% preporučene dnevne količine. Važan je i cink, mineral koji uzrokuje sintezu kolagena, kao i zeleno lisnato povrće i jagode bogate vitaminom C, elaginskom kiselinom (antioksidansom koji ograničava razgradnju kolagena)i češnjakom te sumporom koji potiče proizvodnju kolagena. Dok muškarci često doživljavaju gubitak kose nakon određene dobi, mnoge žene također doživljavaju stanjivanje kose. U tim slučajevima preporuča se redovito uzimanje kolagena koji pozitivno utječe na rast kose, a osigurava i čvršće nokte.

Gubitak kolagena može se ubrzati:

  • genetski faktori
  • nezdrava prehrana
  • dim
  • stres
  • smog

Iako ga tijelo proizvodi prirodno, uvijek je dobra ideja dodati dozu kolagena uzimanjem dodataka prehrani. Ima ih stvarno mnogo na tržištu i često ima puno komentara ili recenzija koje ne pomažu puno. Na prvi pogled svaka stvar može biti zanimljiva, no pitanje je funkcionira li doista. Osobno vjerujem da je lijep, mladolik izgled kombinacija raznih čimbenika: malo teretane, malo dodataka prehrani, napredak u industriji ljepote i unutarnje blagostanje.

image

Moje iskustvo

Kolagen pijem pola godine i svaki mjesec se iznova oduševim rezultatima. U početku je to bio samo "osjećaj": kad se pogledate u ogledalo i pomislite da je možda malo manje bora oko očiju i da je koža blistavija, ali niste baš 100%, možda samo bolje spavao. Kako mjeseci prolaze, taj se osjećaj pojačava i postupno dolaze druga poboljšanja: kosa, nokti, tonus mišića, čak i snaga. A bore na vratu koje su prvi znakovi starosti žene i, kao što znate, stvarno su dosadne. Općenito, koža djeluje hidratizirano, stoga je i mekša, sjajnija, zdrava. Nokti rjeđe pucaju i kosa se manje lomi, a također izgleda sjajnije, čak i gušće."

Kolagen kao ritual

»Avenobo Collagen Luxury Complex, koji možete pronaći u Sensilabu i koji sama uzimam, ima i izvrstan okus kupine, što znači da ga lako pijem i brzo se upija. Bez umjetnih aroma, bojilai ostalih nepotrebnih dodataka. Kao i u svemu, važna je upornost: ako želimo prave, dobre rezultate, moramo znati da moramo uspostaviti i rutinu. Slično vježbanju: da biste primijetili čvršće mišiće, potrebno je imati barem pola sata vremena za vježbanje. Pa s kolagenom to ide brže jer ga popijete, najbolje ujutro, kad ste već na doručku i ovaj ritual postaje zamjena za ispijanje čaše obične vode. Ono što mi se također sviđa je što se brzo otapa, nema grudica i ne ostaje u želucu.«

image

Proizvodi za vas