10 svakodnevnih namirnica u službi ljepote

Prvi korak do lijepe kože je zdrava prehrana, upravo ona, koja nam je na dohvat ruke. Ovih 10 namirnica će biti vaš prvi korak da koži pružite ljepotu i zdravlje koje zaslužuje.

image

1. Borovnice

Poboljšavaju čvrstoću i regeneraciju kože sa snažnim antioksidativnim djelovanjem. Uz vlakna sadrži još vitamin A, vitamin C  i vrlo malo nezasićenih masnoća, kolesterola i natrija. Pomože očistiti nečistoće na koži i uklonite nepravilnosti na koži.    

2. Špinat

Zeleno-lisnato povrće špinat je bogat hranjivim tvarima i antioksidantima. Čisti kožu i regulira probavu. Uz sve to, sadrži i lutein vitamine B, C, E, kalij, željezo, kalcij, magnezij i omega 3 masne kiseline. 

3. Kivi

Odličan je za prevenciju pojave bora i održava čvrstoću kože. Uz to, održava zdravlje kostiju i zuba.

4. Tamna čokolada

Bez grižnje savjesti, priuštite si kockicu tamne čokolade s minimalno 75 % kakaa.  

Tamna čokolada sadrži flavonoide koji brinu za hidrataciju kože i štite kožu pred štetnim UV zrakama.  

5. Losos

Brine za sjaj kože i pruža joj potrebnu hidrataciju. Zbog iznimne količine omega 3 kiseline, štiti i njeguje kožu od upalnih procesa.

Čisti začepljene pore, smanjuje bore i pruža koži svjež, te prirodan izgled.

6. Lubenica

Odlična je zaštita pred sunčevim zrakama i njegovim utjecajem na našu kožu. Pomaže smanjiti madeže na koži i njezine nepravilnosti.  Lubenica svojim hranjivim sastojcima koži pruža glatkoću i elastičnost, te zdrav i sjajan izgled.

7. Naranče i grejp  

Nutricionisti iz cijeloga svijeta preporučuju konzumiranje ovih citrusa za održavanje mladolikog izgleda. Odličan su izvor vitamin C koji poboljšava teksturu i boju kože, te sudjeluje kod obnove kolagena i zato poboljšava čvrstoću kože. 

8. Bobičasto voće

Na početku smo spomenuli borovnice i njihov utjecaj na kožu, ali i ostalo bobičasto voće kao što su maline, jagode, ribiz, kupine itd. brinu za to da je naša koža u odličnoj kondiciji.    

Slično kao i citrusi, sadrži velike količine vitamina C – snažnog antioksidanta koji brine za kolagen vaše kože. Uz vitamin C su i važni antocijanini i kvercetin. Smanjuje upalne procese u tijelu, te pruža koži zdrav i sjajniji ten.

9. Avokado

Odličan je za uklanjanje manjih nepravilnosti i poboljšava kvalitetu kože.  

Ima visok sadržaj vitamin A, D i E, te minerala poput željeza i bakra. Minerali štite kožu od slobodnih radikala i sprječavaju njezino prerano starenje. Avokado poboljšava elastičnost i pigment kože, ali i kose.  

10. Jaja

Kod obnove tkiva, jaja su nepogrešiva komponenta. Sastojci koje sadrže, pomažu u borbi protiv akni i infekcija.   

Selen, vitamin A i bakar čine odličnu trojnu zaštitu! Selen štiti pred infekcijama, vitamin A štiti epitel kože, a bakar doprinosi njenoj elastičnosti.



Proizvodi za vas