Kako se bolje nositi sa stresom

Stres je normalan dio života – veliki fizički ili mentalni izazovi, životne promjene i važne odluke donose određenu količinu kratkoročnog stresa. Ali vaše je tijelo opremljeno za to. Zapravo, ova vrsta stresa čini da jasnije razmišljate i bolje reagirate.

image

Problem je što svakodnevne stvari, poput dokazivanja na poslu, odgoja djece, brige oko novca, nedovoljno sna itd.… također donose veliku količinu stresa. Ali taj stres je stalan i dugoročan i polako uništava vaše tijelo.

Što se događa s vašim tijelom kada ste pod stresom?

Kada se suočite sa stresnom situacijom, vaše nadbubrežne žlijezde oslobađaju hormon koji se zove kortizol. Glavna zadaća kortizola je podizanje razine šećerau krvi kako bi se osigurala energija za trenutačnu reakciju borbe ili bijega. U isto vrijeme, kortizol usporava druge tjelesne funkcije koje nisu bitne za trenutni opstanak, poput reproduktivne funkcije, imuniteta, probave i sagorijevanja kalorija, regeneracije, opuštanja i sna.

U kratkotrajnoj stresnoj situaciji to može djelovati okrepljujuće i zapravo je iznimno korisno.

Ali s dugotrajnim stresom, kortizol se stalno oslobađa, uzrokujući hormonalnu neravnotežu koja tijelo drži u stalnom uzbuđenom stanju i na visokoj pripravnosti, što na kraju dovodi do potpune iscrpljenosti.

Povišene razine kortizola zbog stresa na kraju dovode do:

  • Konstantan umor (dovodi do izgaranja)
  • Problema s koncentracijom
  • Problema sa spavanjem
  • Neravnoteže hormona
  • Razdražljivost, promjene raspoloženja i tjeskoba
  • Debljanja i nakupljanja masnoće
  • Poteškoće s gubitkom težine
  • Veće osjetljivosti na infekcije
  • Neredovite menstruacije i problema s plodnošću

Kako bolje upravljati stresom?

Razumijevanje da je stres uzrok vaših zdravstvenih problema prvi je korak da smanjenje stresa postane vaš prioritet. Evo 5 isprobanih i istinitih načina da smanjite svakodnevni stres i poboljšate svoju otpornost na stres:

1.VJEŽBA

Vježbanjem se oslobađa mnogo pozitivnih hormona koji će uravnotežiti negativne učinke kortizola, poboljšati vaše raspoloženje i zapravo podići razinu vaše energije.

2.VIŠE SPAVANJA

Nedostatak sna veliki je stres i izluđuje vaše hormone. Pokušajte se pridržavati ustaljenog rasporeda spavanja i svake noći spavajte najmanje 8 sati. Vaše tijelo to treba.

3.NEKA VAM BRIGA O SEBI BUDE PRIORITET

Odmorite se i usredotočite se na stvari koje vas pune energijom umjesto da je crpe. To može značiti meditacija, provođenje vremena u prirodi, čitanje dobre knjige ili izlazak s prijateljima dok ona hrpa rublja stoji u kutu sobe. Odvratite misli od toga i nemojte se osjećati krivima zbog toga - briga o sebi trebala bi biti vaša briga broj jedan!

4.UKLONITE SVOJE OKIDAČE

Prepoznajte svoje glavne uzrokestresa i shvatite možete li ih ukloniti (na primjer, promijeniti posao ili drugačije podijeliti obiteljske obveze) ili možete na njih drugačije odgovoriti. Je li sama situacija stresna ili vaši osjećaji o njoj (očekivanja, ciljevi, osjećaji neadekvatnosti)? Tko na vas vrši sav taj pritisak? Zašto im to dopuštate?

5.URAVNOTEŽITE SVOJ STRES

Iako će vas upravljanje vanjskim čimbenicima daleko dogurati, još uvijek se morate nositi s bijesnim razinama kortizola u vašem tijelu. Stavite svoj kortizol pod kontrolu snažnim prirodnim adaptogenima, poput ashwagandhe i ginsenga. Oba možete pronaći u našem najprodavanijem dodatku bez hormona za podršku nadbubrežnoj žlijezdi Stress Balance.

Stress Balance ima prednosti kao što su:

  • 4x jači ekstrakt ashwagandhe u usporedbi s običnim proizvodima
  • Smanjenje ukupnog stresa do 62,2%*
  • Smanjenje poteškoća sa spvanjem do 67%*
  • Pomaže u postizanju do 2x* bolje koncentracije
  • Olakšava mršavljenje

*Rezultati proizvoda mogu se razlikovati među pojedincima i mogu se razlikovati od onih opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji, liječenju ili tretiranju bilo koje bolesti ili ozbiljnog stanja. Važno je održavati uravnoteženu prehranu i zdrav način života.

Proizvodi za vas

HORMONSKA RAVNOTEŽA
-51%
Posebna cijena 39,99 EUR(301,32kn) Standardna cijena 80,99 EUR(610,26kn)
Pogledajte proizvod