Šta jesti za lepšu kožu?

Svako želi da ima lepu i glatku kožu. Zbog toga smo u neprekidnoj, neumornoj potrazi za kremama i drugim preparatima, kako bi koži poklonili lepotu. Međutim, činjenica je da ni jedna krema neće imati dugotrajan efekat, ukoliko kožu najpre pravilno ne nahranimo iznutra.

image

Koža je najveći organ našeg tela i zbog toga je veoma važno da bude negovana. Različite kreme i ulja nisu dovoljne za lepu i čistu kožu. Važna je i pravilna ishrana, koja će našem organizmu pružiti sve hranljive sastojke koji će sačuvati svežinu i mladost kože.

 

GLATKA KOŽA

Za glatku kožu, svoj jelovnik obogatite jagodama, agrumima, kivijem, paprikom, brokolijem i vitaminom C, koga ove namirnice sadrže. Vitamin C je važan za nastanak kolagena, glavne belančevine vezivnog tkiva. Naš organizam s godinama proizvodi sve manje kolagena i zato je važno da pomoću pravilne ishrane sačuvamo mladolik izgled.

 

ČVRSTA KOŽA

Za čvrstu kožu je dobro konzumirati crveno, zeleno i narandžasto povrće, zelenih listova. U ovakve namirnice spadaju šargarepa, spanać i radič, koji sadrže betakaroten.

 

MLADOLIK IZGLED

Za mladolik izgled kože važna je konzumacija namirnica bogatih gvožđem i cinkom. Izvor cinka je belo i crveno meso, različite vrste semenki i žitarica (pšenične klice, suncokret, bundeva, seme maka, susama itd.). Gvožđem su bogate sledeće namirnice: meso i riba, pasulj, leblebije, tofu. Cink kao antioksidans štiti kožu, pomaže pri nastajanju novih ćelija, a gvožđe ih obskrbljuje kiseonikom.

 

UKLONITE BORE SA LICA

Za kožu bez bora, telu obezbedite omega 3 masne kiseline, jer ih sami ne možemo proizvesti. Nalaze se u ribi, ribljem ulju, orašastim plodovima i biljnom ulju. Omega 3 masne kiseline deluju antiinflamatorno i učestvuju u borbi protiv slobodnih radikala, koji utiču na starenje kože.

 

HIDRIRANA KOŽA

Koža kojoj je potrebna vlaga ne izgleda zdravo. Osobama koje imaju veoma suvu kožu preporučuje se konzumiranje najmanje 2 litra vode dnevno. Ćelije su manje-više sagrađene iz vode i kada ste dehidrirani, to se odražava i na vašoj koži. Osim vode, za hidriranje kože je idealan i zeleni čaj, koji deluje antiinflamatorno. Veliku količinu vode sadrži voće i povrće poput lubenice, krastavca, dinje, salate, paradajza.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod