Znanstvenici su otkrili: hormon mršavih zbilja postoji!

Hormonisu tvari koje povezuju djelovanje svih organa i sudjeluju kod brojnih funkcija u tijelu. Imaju neposredan učinak na našu tjelesnu težinu. Utječu na taloženje masnoća u tijelu te na proces gubitka i dobivanja kilograma jer reguliraju metabolizam u tijelu.

image

Da li možemo smršaviti tako da kontroliramo hormone?

Znanstvenici su istražili to pitanje jer su upravo hormoni ti koji odlučuju da li se hrana koju pojedemo, u našem tijelu pohrani u obliku masnoća ili ne.  I što su zapravo otkrili? Ako potaknemo nastanak i djelovanje određenih hormona na taj način možemo tijelo potaknuti da troši više kalorija.

Adiponektin - hormon mršavljenja

Adiponektin je hormon koji nastaje u adipoznom smeđem tkivu i sudjeluje kod reguliranja metabolizma lipida i ugljikovih hidrata. U tkivu nastaje kada je u tijelu vrlo malo zaliha masnoća zato povećava sposobnost mišića da koriste ugljikohidrate i pretvaraju ih u energiju.

Ali to nije sve – taj hormon ubrzava topljenje masnog tkivasmanjuje apetit ii smanjuje rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Proizvodnja adiponektina se starenjem smanjuje

Proizvodnja adiponektina se starenjem smanjuje. Istraživanja su pokazala da taj hormon nastaje isključivo u smeđem masnom tkivu, a njegova masa se starenjem smanjuje. Zato nije čudno da starenjem dolazi i do problema s debljinom.

Prirodno rješenje koje potiče nastanak adiponektina - kapsule AdipoBurn

U Sensilabovom laboratoriju smo razvili AdipoBurn, dodatak prehrani nove generacije koji sadrži 100% prirodne sastojke.

Bogat je s antocianima narančinog soka, katehinima zelenog čaja i kapsaicinima kajenskog papra. Upravo zato ovaj dodatak prehrani učinkovito sprječava razgradnju smeđeg masnog tkiva i time potiče nastanak veće količine hormona adiponektina.

Kliničke studije su pokazale da stimulacijom aktivnosti smeđeg masnog tkiva tijelo može otopiti dodatnih 500 kalorija svakoga dana!

 

Proizvodi za vas