Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Probava cjelokupne hrane koju unosimo u organizam se odvija u zdravim crijevima manje od 24 sata. Ako je hrana, koju unosimo, prekomjerno prerađena, teška, ona u sebi ne sadrži potrebna vlakna i aktivne enzime. Sve to, u kombinaciji s neredovitim unosom hrane, tekućine, neredovitim kretanjem i prekomjernim stresom vodi do lijene i usporene probave. Takva neredovito probava traje 70 i više sati što može biti opasno za zdravlje.
Prvi simptomi lijene probave koji se mogu vidjeti su nadutost i napuhnuti trbuh, bolovi i grčevi u predjelu trbuha, kronični zatvor stolice. Takvi probavni problemi, ako ih ne uspijemo izliječiti, mogu ugroziti naše zdravlje i zagorčati nam život.
Što duže traje, više nam donosi štete
Lijena i neredovita probava sa sobom donosi mnoge neugodnosti. Ako probavljene hrane ne izlučimo redovito i svakodnevno, ona počinje trunuti u crijevima i time se oslobađaju štetni otrovi koji se putem crijeva apsorbiraju u krvi, nakupljaju u našem tijelu, opterećuju ga i usporavaju njegovo djelovanje.Otrovi se nastanjuju osobito u vitalnim organima našega tijela što prouzrokuje simptome kao što su:
variranje raspoloženja i depresija,
glavobolje i bolovi u zglobovima,
povećana tjelesna težina,
nečistoće na koži (akne) i različiti oblici kožnih oboljenja (dermatitis),
napuhnut trbuh,
bolovi u kralježnici
i još mnoge druge bolesti.
Oslabljene crijevne resice
Naša crijeva sastavljena su od brojnih resica koje omogućuju učinkovitu probavu hrane i koje su odgovorne za apsorbaciju svih životno važnih prehrambenih sastojaka. Za zdravu probavu su zdrave crijevne resice prijeko potrebne. .
Nahranite stanice crijeva
Maslačna kiselina je prirodna tvar koja nastaje u crijevnoj mikroflori. Izvan našega tijela možemo ju pronaći u jestivom maslacu, gdje je vezana s glicerolom, te u pokvarenome maslacu gdje se oslobađa i uzrokuje njegov neugodan miris
Da bi je unijeli u tijelo, potrebno bi bilo dnevno konzumirati više od 25 g maslaca. Time bi dugoročno ugrozili zdravlje srca i žila, opteretili želudac i probavu.
Uz sve to, 25 g maslaca razgradila bi želučana kiselina, zatim masna kiselina, koja bi nahranila crijevne resice i maslačna kiselina na kraju ne bi došla do svog cilja - tankog ili debelog crijeva.
Jednostavno rješenje je konzumiranje masne kiseline koja je zaštićena posebnom patentiranom lipidnom ovojnicom. Ta ovojnica štiti masnu kiselinu od raspada u želucu. Takav oblik masne kiseline se nalazi u proizvodu Butifar, koji hrani stanice našega tijela, regenerira ih i brine za njihovo pravilno djelovanje.
Maslačna kiselina brine o našem zdravlje
Posljedice lijene i neredovite probave mogu biti negativne za naše zdravlje. Zato svima koji pate od posljedica lijene probave preporučujemo da redovito konzumiraju maslačnu kiselinu.
Kada maslačnu kiselinu dodatno unosimo u našu prehranu, omogućujemo pravilnu regeneraciju crijevnih stanica i time sprječavamo negativne posljedice na naše zdravlje. Pozitivni učinci konzumiranja maslačne kiseline su: