Zdrava probava je ključ do zdravlja

Probava cjelokupne hrane koju unosimo u organizam se odvija u zdravim crijevima manje od 24 sata. Ako je hrana, koju unosimo, prekomjerno prerađena, teška, ona u sebi ne sadrži potrebna vlakna i aktivne enzime. Sve to, u kombinaciji s neredovitim unosom hrane, tekućine, neredovitim kretanjem i prekomjernim stresom vodi do lijene i usporene probave. Takva neredovito probava traje 70 i više sati što može biti opasno za zdravlje.

image

Prvi simptomi lijene probave koji se mogu vidjeti su nadutost i napuhnuti trbuh, bolovi i grčevi u predjelu trbuha, kronični zatvor stolice. Takvi probavni problemi, ako ih ne uspijemo izliječiti, mogu ugroziti naše zdravlje i zagorčati nam život.   

Što duže traje, više nam donosi štete

Lijena i neredovita probava sa sobom donosi mnoge neugodnosti. Ako probavljene hrane ne izlučimo redovito i svakodnevno, ona počinje trunuti u crijevima i time se oslobađaju štetni otrovi koji se putem crijeva apsorbiraju u krvi, nakupljaju u našem tijelu, opterećuju ga i usporavaju njegovo djelovanje.Otrovi se nastanjuju osobito u vitalnim organima našega tijela što prouzrokuje simptome kao što su:  

  • variranje raspoloženja i depresija, 
  • glavobolje i bolovi u zglobovima, 
  • povećana tjelesna težina, 
  • nečistoće na koži (akne) i različiti oblici kožnih oboljenja (dermatitis),
  • napuhnut trbuh,
  • bolovi u kralježnici
  • i još mnoge druge bolesti.

Oslabljene crijevne resice

Naša crijeva sastavljena su od brojnih resica koje omogućuju učinkovitu probavu hrane i koje su odgovorne za apsorbaciju svih životno važnih prehrambenih sastojaka. Za zdravu probavu su zdrave crijevne resice prijeko potrebne.    .

Nahranite stanice crijeva

Maslačna kiselina je prirodna tvar koja nastaje u crijevnoj mikroflori. Izvan našega tijela možemo ju pronaći u jestivom maslacu, gdje je vezana s glicerolom, te u pokvarenome maslacu gdje se oslobađa i uzrokuje njegov neugodan miris

Da bi je unijeli u tijelo, potrebno bi bilo dnevno konzumirati više od 25 g maslaca. Time bi dugoročno ugrozili zdravlje srca i žila, opteretili želudac i probavu.  

Uz sve to, 25 g maslaca razgradila bi želučana kiselina, zatim masna kiselina, koja bi nahranila crijevne resice i maslačna kiselina na kraju ne bi došla do svog cilja - tankog ili debelog crijeva. 

Jednostavno rješenje je konzumiranje masne kiseline koja je zaštićena posebnom patentiranom lipidnom ovojnicom. Ta ovojnica štiti masnu kiselinu od raspada u želucu. Takav oblik masne kiseline se nalazi u proizvodu Butifar, koji hrani stanice našega tijela, regenerira ih i brine za njihovo pravilno djelovanje. 

Maslačna kiselina brine o našem zdravlje 

Posljedice lijene i neredovite probave mogu biti negativne za naše zdravlje. Zato svima koji pate od posljedica lijene probave preporučujemo da redovito konzumiraju maslačnu kiselinu. 

Kada maslačnu kiselinu dodatno unosimo u našu prehranu, omogućujemo   pravilnu regeneraciju crijevnih stanica i time sprječavamo negativne posljedice na naše zdravlje. Pozitivni učinci konzumiranja maslačne kiseline su:  

  • bolje raspoloženje,
  • bez glavobolja i bolova u zglobovima, 
  • smanjena tjelesna težina i opseg trbuha,
  • redovita probava,
  • bez nadutosti i napuhnutog trbuha,
  • i još mnoge druge.