Prazna košarica?
Možemo pretpostaviti da je to samo zato što niste vidjeli naše najnovije ponude
Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Kontaktirajte nas putem interneta ili nas pozovite na 01 353 5434
100% garancija na zadovoljstvo
Besplatna dostava iznad 35 EUR
Probava cjelokupne hrane koju unosimo u organizam se odvija u zdravim crijevima manje od 24 sata. Ako je hrana, koju unosimo, prekomjerno prerađena, teška, ona u sebi ne sadrži potrebna vlakna i aktivne enzime. Sve to, u kombinaciji s neredovitim unosom hrane, tekućine, neredovitim kretanjem i prekomjernim stresom vodi do lijene i usporene probave. Takva neredovito probava traje 70 i više sati što može biti opasno za zdravlje.
Prvi simptomi lijene probave koji se mogu vidjeti su nadutost i napuhnuti trbuh, bolovi i grčevi u predjelu trbuha, kronični zatvor stolice. Takvi probavni problemi, ako ih ne uspijemo izliječiti, mogu ugroziti naše zdravlje i zagorčati nam život.
Lijena i neredovita probava sa sobom donosi mnoge neugodnosti. Ako probavljene hrane ne izlučimo redovito i svakodnevno, ona počinje trunuti u crijevima i time se oslobađaju štetni otrovi koji se putem crijeva apsorbiraju u krvi, nakupljaju u našem tijelu, opterećuju ga i usporavaju njegovo djelovanje.Otrovi se nastanjuju osobito u vitalnim organima našega tijela što prouzrokuje simptome kao što su:
Naša crijeva sastavljena su od brojnih resica koje omogućuju učinkovitu probavu hrane i koje su odgovorne za apsorbaciju svih životno važnih prehrambenih sastojaka. Za zdravu probavu su zdrave crijevne resice prijeko potrebne. .
Maslačna kiselina je prirodna tvar koja nastaje u crijevnoj mikroflori. Izvan našega tijela možemo ju pronaći u jestivom maslacu, gdje je vezana s glicerolom, te u pokvarenome maslacu gdje se oslobađa i uzrokuje njegov neugodan miris
Da bi je unijeli u tijelo, potrebno bi bilo dnevno konzumirati više od 25 g maslaca. Time bi dugoročno ugrozili zdravlje srca i žila, opteretili želudac i probavu.
Uz sve to, 25 g maslaca razgradila bi želučana kiselina, zatim masna kiselina, koja bi nahranila crijevne resice i maslačna kiselina na kraju ne bi došla do svog cilja - tankog ili debelog crijeva.
Jednostavno rješenje je konzumiranje masne kiseline koja je zaštićena posebnom patentiranom lipidnom ovojnicom. Ta ovojnica štiti masnu kiselinu od raspada u želucu. Takav oblik masne kiseline se nalazi u proizvodu Butifar, koji hrani stanice našega tijela, regenerira ih i brine za njihovo pravilno djelovanje.
Posljedice lijene i neredovite probave mogu biti negativne za naše zdravlje. Zato svima koji pate od posljedica lijene probave preporučujemo da redovito konzumiraju maslačnu kiselinu.
Kada maslačnu kiselinu dodatno unosimo u našu prehranu, omogućujemo pravilnu regeneraciju crijevnih stanica i time sprječavamo negativne posljedice na naše zdravlje. Pozitivni učinci konzumiranja maslačne kiseline su:
Možda ćete biti zainteresirani