Zdrava i gusta kosa? Tko je ne bi želio!

Kosa vam je oštećena, suha, beživotna, umorna, krhka i bez sjaja? Primjećujete da intenzivno ispada? Zdrava kosa je naš najljepši modni dodatak, stoga se pobrinite za njezino zdravlje i sjaj! 

image

Obično nam na dan ispadne od 70 do 120 vlasi. Nije to ništa strašno, nego normalna pojava. Vlas svaki mjesec naraste za približno 1 cm, i u prosjeku doseže svoju konačnu duljinu u 3 godine, nakon čega ispadne.   

Međutim, ako primijetimo prekomjerno ispadanje kose ili pojavu ćelavosti tada je potrebno što prije reagirati. Mnogo je razloga za rijetku i lomljivu kosu bez sjaja: 

  • slaba prehrana,
  • stres,
  • hormonske promjene,
  • trudnoća, 
  • starenje,
  • uzimanje određenih lijekova, te 
  • kemijska i toplinska obrada kose poput ravnanja kose, kovrčanja kose, bojanje, sušenje itd. Dakle, svakodnevnu kosu izlažemo negativnim faktorima. Zbog toga je važno da se za nju pobrinemo!  

Savjeti za zdravu i sjajniju kosu 

Odgovarajuća prehrana

Za lijepu kosu konzumirajte hranu koja je bogata aminokiselinama cistin, a možemo ih pronaći u piletini, lososu, jajima, mlijeku ili mliječnim proizvodima, brokuli, luku, češnjaku. Cistin je glavna komponenta keratina i aminokiseline koje su 80 % prisutne u kosi.

Odgovarajuću njega

Koristite blage šampone s odgovarajućim pH (4,5 – 5,5). Naime, često pranje kose s neodgovarajućim šamponima dovodi do suhe i masne kose. Čestim pranjem ispiremo masnoću koja je prirodni i sastavni dio kose. Time kosi signaliziramo da treba proizvoditi masnoću i tako smo u začaranom krugu. Kada isperete šampon, nanesite regenerator visoke kakvoće ili masku, te pustite da djeluje nekoliko minuta, i tada temeljito isperite. Za sušenje upotrijebite ručnik. Ispod ručnika ćete kosu donekle posušiti, i nećete ju trebati maltretirati dugim sušenjem.  Ako je ikako moguće, posušite kosu na zraku. 

Redovito češljajte kosu, i pri tome koristite mekaniju četku. Isto tako preporučuje se redovito rezanje oštećenih vrhova kose.   

NutriShine – sjaj koji dolazi iznutra! 

U Sensilabu vam predstavljamo novost, svjetsku inovaciju na području nutrikozemtike namijenjenu zdravoj, snažnoj i gustoj kosi!  

NutriShine smanjuje ispadanje kose, povećava sjaj i gustoću. Ključni sastojak Cynatine HNS je patentiran oblik prirodnog, topivog keratina koji se   odlično apsorbira u tijelu i djeluje bioaktivno na mjestu pomanjkanja. Što to znači? NutriShine sadrži keratin - ključnu komponentu naše kose, u takvom obliku da ga naše tijelo s lakoćom može iskoristiti.   

S uzimanjem kapsula NutriShine u naše tijelo unosimo točno ono što je našoj koži potrebno za zdrav rast i obnovu. Dok kozmetički proizvodi s keratinom djelomično obnavljaju kosu iznutra, NutriShine doslovno gradi zdravu vlas od korijena prema vrhu.