Prazna košarica?
Možemo pretpostaviti da je to samo zato što niste vidjeli naše najnovije ponude
Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Kontaktirajte nas putem interneta ili nas pozovite na 01 353 5434
100% garancija na zadovoljstvo
Besplatna dostava iznad 35 EUR
Zato jer ih naše tijelo prepoznaje kao šećer, jednostavan šećer. Isto je s krofnom ili bilo kojim drugim slatkišem. Zbog toga redovito konzumiranje bijelog kruha nikako nije dobro ako želimo smršaviti.
Zašto bijeli kruh tijelo prepoznaje poput slatkiša? Jer nema u sebi vlakna.
Da, teško je odoljeti mekanom, mirisnom bijelom kruhu, pogotovo ako ste na njega navikli. Sve što je crno i punozrnato nije za vas. No, nažalost naše tijelo nije prilagođeno za bijeli kruh, njemu su potrebna vlakna. Kada govorimo o ugljikohidratima (kruh, tjestenine,njoki, slana i slatka peciva), našem tijelu više odgovaraju one koje imaju puna zrna, što se dugo žvaču i sporije se probavljaju (punozrnata žita, voće i povrće). Upravo vlakna daju tim namirnicama strukturu.
S evolucijskog stajališta je najvjerojatnije do toga došlo jer se naše tijelo prilagodilo onoj hrani koja je bila dostupna. Prvo su to bili ugljikohidrati u obliku raznih trava (koje danas poznamo kao žitarice), voća i drugih divljih biljaka s visokim sadržajem vlakna. A tome su se prilagodili i mikroorganizmi koji žive u našim crijevima i vlakna su im najdraža hrana.
Prednost vlakna je ta da pomažu tijelu štediti s važnim gorivom za energiju – šećerom. Znači spriječavaju da ga tijelo, kojeg dobije putem hrane (ugljikohidrati) prebrzo potroši. Jer nekada hrane nije bilo u velikoj količini, to je bilo odlično jer je razina šećera dugo vremena ostajala ista, a time i energija i osjećaj sitosti.
Šećer tj. glukoza je glavno gorivo za sve tjelesne stanice, no naše tijelo je programirano tako da sve čega ima previše je za njega otrov. I ako se pojavi previše šećera prebrzo u krvi (kada konzumiramo jednostavne ugljikohidrate, bez vlakna, znači sve što je »bijelo« tj. razne slatkiše i grickalice) tijelo se ga želi što prije riješiti. Zato ga brzo pošalje u stanice i ako ga odmah ne potrošimo počinje se nakupljati u obliku masnoća.
Još gore, taj brzi pad šećera u krvi ubrzo pokrene osjećaj nevjerojatne gladi. To nam pokazuje da naše tijelo nije prilagođeno za slatkiše i bijeli kruh.
Prednosti ubrzane probave vjerojatno ne treba posebno objašnjavati. Osjećaj lakoće kod redovite probave je odličan. Istovremeno se štetne tvari ne zadržavaju u tijelu. Vlakna, osim što ubrzavaju probavu, na sebe vežu razne toksine. Također potiču mršavljenje i to trostrukim djelovanjem: zaustavljaju glad + ubrzavaju probavu + hrane dobre bakterije u našim crijevima i brinu za zdravlje probavnog sustava.
To je žalosna činjenica. No treba biti realističan, većina nas nema vremena planirati si jelovnik na kojem će biti više voća, povrća te punozrnatih proizvoda. Nekima se ta hrana uopće ne sviđe. No što vam preostaje ako želite imati uređenu probavu kako bi potakli mršavljenje? Najbolja aktivna vlakna koja postoje na tržištu. Vlakna čije djelovanje potvrđuju i istraživanja. I upravo takav je napitak s prirodnim okusom borovnice PsylliSlim.
Hepafar fibers sadrži 4 snažna i dokazano učinkovita sastojka:
Ta 4 sastojka zajedno potiču izlučivanje toksina iz tijela i poboljšavaju djelovanje jetre.
Vlakna hrane „dobre“ bakterije koje spriječavaju razmnožavanje loših bakterija (i njihovih štetnih toksina). Na taj način pobrinu za jačanje sluznice crijeva i spriječavaju prelazak štetnih tvari u jetru.
Ako se slažete s barem dvije tvrdnje napisane ispod, toplo vam preporučamo napitak Hepafar fibers.
Možda ćete biti zainteresirani