Zapanjujuće moći kurkume

Čak i začini imaju ljekovitu moć. Osim što poboljšava okusa jelima u koje je dodajemo, sve popularnija kurkuma u mnogočemu doprinosi općem zdravlju našeg organizma i produžuje život.

image

Najpopularniji pozitivni učinci kurkume su:

  • štiti i poboljšava funkciju jetre
  • djeluje protuupalno
  • opće je prihvaćena kao dodatak u liječenju raka
  • eliminira bolove u mišićima i zglobovima
  • poboljšava izgled kože

Začini su najveći darovi prirode

Aktivna tvar u kurkumi je kurkumin, moćan antioksidans koji smanjuje rizik od raka i raznih upalnih stanja. Antioksidansi u tijelu djeluju kao slobodni radikali koji se vežu za druge, štetne atome i na taj način štite naše tijelo. Svakodnevno korištenje kurkume također ima blagotvoran učinak na želudac, smiruje ga i ubrzava probavu.

Kurkumin je u korijenu kurkume prisutan u omjeru 45%, dok se u jednoj kapsuli Sensilab proizvoda ALL IN A DAY Curcuma nalazi čak 95% ovog snažnog antioksidansa.

Osim zaštite gastrointestinalnog trakta, kurkuma ima blagotvoran učinak na funkciju jetre koja je zadužena za čišćenje tijela. Zbog ubrzanog djelovanja toksini brže izlaze iz vašeg tijela, pa ćete u veoma brzom vremenskom roku vidjeti smanjenje masnih naslaga.

Mogli bismo reći da je kurkuma začin budućnosti, a brojna istraživanja dokazuju njezinu snagu prevencije, liječenja i usporavanja širenja raka. Buduća će istraživanja zasigurno pronaći još više načina na koje kurkuma štiti naše tijelo.

Poboljšajte kvalitetu vašeg života i osjetite pozitivne učinke kurkume koristeći  ALL IN A DAY Curcuma.

Jeste li znali?

Ovaj začin potječe iz Šri Lanke, gdje se u lokalnoj kuhinji koristi svakodnevno. Nije slučajno da  je upravo među tom populacijom zabilježena manja pojava raka pluća, dojke, prostate i debelog crijeva. Naravno, Sensilab kurkuma malo je drugačija od one koja potječe sa Šri Lanke na način da smo joj dodali papar koji povećava bioraspoloživost kurkumina te omogućuje maksimalnu iskoristivost začina.