Zašto toliko obožavamo kurkumu?

Kurkuma je takav sastojak za koji je malo reći da je čudesan. Ne zovemo je bez razloga super sastojkom. Ovo je naša lista razloga zbog kojih je obožavamo.

image

Pomaže kod mršavljenja

Osim što pomaže kod prevencije pretilosti i s tim povezanim posljedicama, kurkuma ima učinak smanjenja nakupljenih masti već prisutnih u našem tijelu. Ona pomaže jetri pri razgradnji masnoća koje u tijelo svakodnevno unosimo s hranom. Kurkuma također smanjuje osjećaj gladi te tako pomaže kod mršavljenja.

Ima ljekovite učinke

Kurkumu se upotrebljava već stoljećima za liječenje rana i opeklina. Ljekoviti sastojak kurkume je zapravo kurkumin, koji je njezin glavni sastojak. Na istoku kurkumu upotrebljavaju u svakodnevnoj medicini, dok kod nas još uvijek otkrivamo njezine ljekovite učinke.

Pomaže kod prehlade

Kurkuma jača imunološki sistem zahvaljujući njenim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima. Na taj način pomaže u prevenciji prehlade i sezonske gripe.

Pomaže u borbi s dijabetesom

Sastojci koje sadrži kurkuma pomažu kod ujednačavanja razine inzulina i glukoze u krvi. Na taj način pomaže u prevenciji dijabetesa tipa 2.

Jača zdravlje srca

Jača stijenke krvnih žila, a kurkumin smanjuje razinu kolesterola. Kurkuma je stoga izuzetna pomoć kod kardiovaskularnih bolesti.

Kurkuma je snažna hrana za mozak

Kurkuma može usporiti starenje moždanih stanica i održava mozak zdravim i aktivnim.

Pomaže u prevenciji raka

Ova kraljica začina bori se protiv razmnožavanja stanica tumora jer ima snažna antioksidativna svojstva.

Pomaže vašem želucu

Smanjuje bolove u želucu i regulira probavne funkcije. Također pomaže kod zatvora i dijareje.

Može izbijeliti zube

Nećete nam vjerovati, ali čišćenje zubiju kurkumom možemo ih učiniti bjelijima. Njezina protuupalna i antimikrobna svojstva pomažu da vaši zubi postanu zdraviji.

Čini vas ljepšom

Njezini antioksidantni sastojci brinu se za zdravlje kože. Kurkuma pomaže kod akna i suhe kože. Ako probate jednu masku za lice na bazi kurkume vidjeti ćete njezine pozitivne učinke.

Sensilab preporučuje

Znajući da kurkuma ima specifičan okus koji ne odgovara svima, naši su znanstvenici razvili kapsule koje sadrže čistu kurkumu. Pomoću kapsula možete izvući ono najbolje iz kurkume, koja je malo za reći izvanredna. Sensilab vam preporučuje All in day kurkumu koja je 100 % prirodna. Iskoristite posebnu akciju u kojoj jedno pakiranje dobijete gratis.