Zašto je trčanje pravi izbor za vas

Ljeto se bliži kraju, temperature se lagano smiruju i idealno je vrijeme za kretanje u prirodi. Trčanje spada u one sportove koji će ponuditi najviše sa najmanje utrošenog truda. Za trčanje ne trebati imati osobnog trenera, a još manje skupu sportsku opremu. Svatko može trčati jer je potpuno besplatno i svima dostupno. Mnogi ljudi ne vole trčanje jer ga smatraju dosadnim i prenapornim, no, pročitajte zašto vrijedi promijeniti mišljenje i zavoljeti ovaj jednostavan način rekreacije.

image

5 RAZLOGA ZAŠTO TRČATI SVAKI DAN

1. Trčati možete bilo kada i bilo gdje. Nije ga teško strpati u naš raspored i nije vremenski ograničeno. Trčanje je dostupno svima i u svim uvjetima. Sve što vam treba je par dobrih tenisica, dobra volja i sigurno mjesto gdje započeti sa trčanjem.

2. Prednost trčanja je što se odvija vani, na sviježem zraku. Ako je u blizini šuma, nema ljepšeg osjećaja od šuškanja lišća pod nogama, cvrkut ptica i mirisa koji se proteže šumom. Svježi zrak će vas napuniti energijom, pročistiti tijelo i um te se pobrinuti za vaša pluća.

3. Trčati možete sami ili u skupini. Ako ste više individualna osoba kojoj su draži mir i tišina, trčanje je idealno rješenje za vas. Pustite probleme, mobitel i sve one stvari koje vam rasterećuju um iza sebe i prepustite se svojim mislima ili glazbi koju slušate kada trčite. Ako ste društvena osoba, trčanje u skupini činit će vam se zabavnijim. Kombinirat ćete trčanje i komunikaciju te vjerojatno trčati nešto sporije.

4. Trčati možete laganije ili brže. Sami određujete tempo koji vam odgovara. Više ćete učiniti za svoje tijelo i duh nakon 20 min. sporijeg trčanja od sjedenja na kavi sa prijateljima.

5. Trčanje će se pobrinuti za vašu fizičku kondiciju i duge stepenice vam neće predstavljati prijetnju. Planiranje će vam se učiniti lakim jer ćete trčanjem povećati energiju i poboljšati izdržljivost.

Trčanje je jednostavan sportski doživljaj koji nudi toliko puno, a zahtjeva malo.

Kad jednom započnete sa trčanjem, nećete moći stati i poželjet ćete trčati svaki dan jer osim zdravlja pruža osjećaj veselja i bezbrižnosti.