Voćem do blistave i baršunaste kože

Često nam razne kreme i preparati na pomažu u očuvanju izgleda kože. Da nam koža bude blistava i čista, potrebno ju je nahraniti iznutra. 

Osim vode, koži su neophodni vitamini koji se nalaze u voću. 

Pročitajte koje voće je najbolje za očuvanje lijepog izgleda naše kože.

image

5 SUPERJUNAKA NAŠE KOŽE

1.Kivi

Kivi je bogat pektinom i vlaknima koja djeluju na probavu i čine kožu zdravom i čistom. Sprječava pojavu bubuljica i bora te štiti kožu od isušivanja. Njegovim konzumiranjem koža je baršunasta i nježna.

Recept protiv nečiste i masne kože: U mikseru izmiksajte kivi i jednu bananu. Masku nanesite na lice i vrat, te nakon 20 min. isperite vodom.

2. Breskva

Ako imate suhu kožu, onda pojedite breskvu. Breskva sadrži puno vode i na taj način hidratizira kožu.

3. Papaja

Papaja je prirodan piling i nakon njezinog konzumiranja je koža čista zbog velike količine vitamina A. Čisti kožu i potiče obnovu, a papain iz voća sprječava proizvodnju enzima tirozina koji sudjeluje u stvaranju melanina.

Recept za obnovu kožeNa mrlje utrljati polovicu papaje i ostaviti nekoliko minuta da djeluje, pa potom isprati mlakom vodom. 

4. Limun

Ako ga često konzumirate, koža će vam biti čista. Limun je bogat izvor vitamina C koji blagotvorno djeluje na kožu. Sadrži  limunsku kiselinu koja uklanja tamne mrlje i mrtve stanice kože. Limunska kiselina je učinkovita u liječenju akni.

Recept protiv akni: Napravite svježi sok od limuna i primijenite ga na aknastoj koži. Ostavite ga na licu preko noći. Sljedeće jutro lice dobro operite mlakom vodom.

5. Jabuke

Jabuke toniraju kožu i pružaju joj blistav izgled. Bogate su pektinom koji se bori protiv akni.

Recept za čišćenje masne i kožu sklonu aknama: U boci pomiješajte 100 g ribane kore od kisele jabuke, 200 g ribane kisele jabuke, 100 g šećera i 1/2 litre vode, dobro zatvorite i ostavite na toplom mjestu tjedan dana. Zatim smjesu procijedite i držite je u frižideru. Ovim losionom čistite kožu tri puta dnevno.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod