SlimCut izazov 7. tjedan: Vježbe za lijepe ruke

Sa upisom u fitness klub nam je svima vjerojatno glavni cilj riješiti se viška kilograma odnosno masnih naslaga oko trbuha, stražnjice i bedara. Kada trener napiše program vježbanja koji uključuje i vježbe za ruke, reakcija je većine: „Ne, ne, ne… ne želim raditi za ruke, ne želim nabildanih i velikih ruka!“  

image

Strah je sasvim suvišan. Ako bi bilo moguće u tako kratko vrijeme oblikovati mišiće i na ostalim dijelovima tijela, većina bi nas takmičila za naslov Mr i Miss Olympia.

Želeći nabildane i isklesane ruke, uz vježbanje utegama bismo trebali i mnogo toga zabranjenog pojesti. Bez toga će biti rezultat upravo takav kakvog želimo – Izgubit ćemo suvišne masne jastučiće i učvrstiti pojedine skupine mišića. SlimCut sagorijevači masnoća će taj proces još ubrzati.  

Strah od prevelikih mišića trebamo usmjeriti u vođenje računa o cijelom tijelu. Ljepota se krije u simetriji, zar ne?

Ukoliko će nam biti stražnjica i noge čvrste, valja učvrstiti i ruke. Najčešće se volimo fokusirati na ono što nam se najmanje sviđa, što znači da ne primjećujemo ostalih dijelova tijela.

Najnovija znanja u području anatomije nam govore kako su pojedini dijelovi tijela međusobno povezani. Isto vrijedi i za mišiće koji se povezuju u posebne sklopove preko cijelog tijela.

Kako znaju reći,  ponekad nas boli prst na nozi, dok uzrok bolova leži u zubu. Pojedini ljudi znaju imati bolove u stopalima koji potiču iz donjeg područja leđa. Opet drugima ne rade prsti na rukama, dok se tegobe kriju u vratu. Nipošto ne ide ignorirati pojedinih dijelova tijela, jer su međusobno svi povezani.

Za žene nakon 50. godine je posebno karakteristično da su im ruke u gornjem dijelu labave i mišići spušteni. Najlakše ćemo takvo stanje spriječiti odnosno „ispraviti“ sa vježbama za ruke i ramena. S godinama se nam također smanjuje razina hormona koji su potrebni za gradnju i obnovu mišića. Stoga treba za podjednaki učinak izvoditi više ponavljanja, nego u mladosti.

Video vježba za lijepe ruke

Najbolje da započnemo. Jer u ovom ljetu ne želimo sakrivate ruke ispod dugih rukava, započnimo sa radom. :)

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod