Da li ste i vi među onima koji za vikend zaborave na zdravu hranu?

Pretilost se u protekla 3 desetljeća udvostručila i u svijetu pogađa čak 297 milijuna žena i 205 milijuna muškaraca prema podacima iz 2012. godine. Zabrinjavajuće se što se Hrvatska nalazi na 4. mjesto najdebljih nacija na svijetu. Na to utječe ekonomsko stanje, nekvalitetna i brza hrana, nedostatak slobodnog vremena i stres. 

image

Slobodni dani su vrijeme kada i oni najdiscipliniraniji često zaborave na omjer hrane koju unose. Pročitajte kako takva hrana utječe na naš organizam.

Ako ste i vi među onima koji se u slobodne dane prepuštaju slanim i slatkim užicima, alkoholu i ostalim porocima, preporučamo vam da brzo reagirate jer radi se o vašem zdravlju!  

Kratkoročno loša prehrana može imati dugoročne posljedice. Prerađenom, masnom, brzom, slatkom hranom te unosom alkoholnih pića z tijelo unosimo toksine koji sprječavaju normalno djelovanje fizičkih procesa. 

Prekomjernim unosom prerađene hrane, šećera ili alkoholnih pića opterećujemo 

  • probavni trakt
  • jetra
  • limfni sustav

Posljedica

Kada su probavni organi, jetra i limfni sustav preopterećeni, teže i sporije obavljaju svoje funkcije, masnoće teže sagorijevaju, probava je usporena i teže izlučujemo toksine. Tada je javljaju neugodni simptomi: 

  • Voda se zadržava u našem tijelu (podbuhlost i otečenost)
  • Nakupljaju se kilogrami
  • Probava je sporija
  • Umorni smo i razdražljivi 

Odgađamo li i zanemarujemo li znakove, posljedice će biti dugotrajnije. S vremenom narušavamo ravnotežu, prepuštamo se masnoj, slanoj ili slatkoj hrani te porocima i ne da nam se više kretati. Zbog toga pate probava, limfni sustav i jetra jer ne mogu obavljati svoje funkcije.  

Bolest je najusamljenije mjesto na svijetu, stoga  izbacite toksine iz tijela, poboljšajte probavu i pobrini se za svoje zdravlje!