Vežbajte dok obavljate kućne poslove

Kućni poslovi podrazumevaju fizičku aktivnost, pomoću koje ćete potrošiti kalorije, rastegnuti mišiće i smršati. Lekari kažu da čak i kratkotrajna vežba poboljšava kondiciju i zdravlje. Pročitajte kako možete smršati i ojačati svoje telo dok obavljate kućne poslove.

image

USISAVANJE

Usisavanje je dobra vežba za gornji deo leđa, mišiće nogu i zadnjicu. Ukoliko koristite samo ruke i ramena, izlažete svoj vrat i gornji deo leđa naporu. Napnite mišiće prema napred što je moguće više, dok gurate usisivač. Krećite se sporo da bi što bolje istegli mišiće. Usisavanjem možete potrošiti 123 kalorije.

PRANJE PROZORA

Pranje prozora je dobra vežba za ramena i tricepse. Bilo bi dobro da aktivirate noge dok perete prozore. Dignite se na vrhove prstiju, da biste dohvatili najudaljenije delove stakla. Vežbu preporučujemo osobama koje pate od bolova u vratu. Da biste ojačali ruke, napravite rukama deset krugova u levu i deset krugova u desnu stranu.

PEGLANJE

Peglanjem ćete aktivirati gornji deo tela, ali ukoliko peglate duže, bilo bi dobro da zaposlite i noge. Peglanjem vežbajte ramena, mišiće ruku i zadnjicu. Kada peglate, stisnite mišiće zadnjice i zadržite ih napete 10 sekundi. To ponovite 10 puta tokom nekoliko minuta.

PRANJE PODA

Jedan sat temeljnog pranja podova i ceđenja krpe troši čak 238 kalorija. Ribanjem poda i ostalih površina u domaćinstvu vežbate ruke i trbuh. Tokom ove aktivnosti se još više napregnite da biste rastegli gornji deo tela, povećavajući obseg kretanja ruke.

MENJANJE POSTELJINE

Prilikom menjanja posteljine trošite puno energije. Skidanje pokrivača, dizanje dušeka, stavljanje i zatezanje čaršafa, sve je ovo odličan način za skidanje kilograma i topljenje masti. Menjanjem posteljine aktiviraćete sve mišiće na telu.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR Standardna cijena 83,97 EUR
Pogledajte proizvod