Opet vas muči vaginalna upala?

Gljivična vaginalna upala jedna je od najčešćih upala. S njome se susreće barem jednom u životu čak 75 posto žena. Vaginalnu upalu uzrokuje gljivica zvana Candida (Candida albicans) koja inače normalno živi u našem tijelu i ne uzrokuje nam probleme. No kada uzimamo veće količine šećera ili ugljikohidrata ili smo pod stresom ili nam padne imunitet, gljivica će se početi prekomjerno razmnožavati. Tada se često zna pojaviti vaginalna upala koju prati neprijatan svrbež.

image

Glavni krivac: candida

Vaginalnu upalu uzrokuje kvaščeva gljivica imenovana candida (Candida albicans) koja je uzročnik čak 80 posto svih slučajeva. Candida inače normalno živi u našem tijelu i ne uzrokuje nam probleme. No kada uzimamo veće količine šećera ili ugljikohidrata ili smo pod stresom ili nam padne imunitet, gljivica će se početi prekomjerno razmnožavati.

Candida je kvaščeva gljivica s kojoj je zaraženi više od 70 posto ljudi. Njezina prirodna staništa su probavni organi, sluznica i koža gdje živi zajedno s ostalim bakterijama. Kada se taj krhki balans poruši, počinje se prekomjerno razmnožavati i preuzimati nadzor nad našim zdravljem.

Širenje candide u našem tijelu može biti posljedica:

  • liječenja s antibioticima ili steroidnim lijekovima,
  • prekomjerno konzumiranje hrane bogate šećerom (pecivo, čokolada, bomboni, slatki napici),
  • prekomjerno uživanje industrijsko prerađenih namirnica (tjestenine, kruh, riža),
  • upotreba kontracepcijskih tableta i primanje hormonske terapije,
  • oslabljeni imunološki sistem,
  • prekomjerno ispostavljanje stresu.

Posljedice zaraze candidom

Kada candida preuzme nadzor nad našim tijelom, počinju se javljati različiti problemi, koje liječnici često pripisuju nepravilnoj prehrani i stresu. Da li nam probleme uzrokuje opasna gljivica, najlakše je otkriti tako da pratimo simptome koje nam uzrokuje njezino širenje. To su najčešće:

  • nadutost i probavne smetnje nakon obroka,
  • neutaživa želja za slatkom i kiselom hranom te alkoholom (najčešće vinom i pivom),
  • česti umor, manjak energije i problemi s koncentracijom,
  • kronične gljivične upale na noktima, koži, spolnim organima,
  • smanjen libido, promjene raspoloženja i razdražljivost,
  • skupljanje kilograma, najviše na području trbuha,
  • pad otpornosti,…

Jednostavan test sa slinom

Iako je s candidom zaražena velika većina ljudi, to ne znači da će s njom imati problema svi. Kako bi provjerili da li candida ugrožava vaše zdravlje, možete napraviti jednostavan test za koji su vam potrebni čaša čiste vode i slina. Ujutro, odmah nakon što ustanete i prije nego si umijete zube ispljunite slinu u čašu obične ili filtrirane vode i opažajte što se događa. Ako se iz sline počinju spuštati tanke niti,  ako se slina potpuno promiješa s vodom ili se potopi na dno čaše to je znak da se u vašem tijelu nalazi opasna gljivica. To je dobra i slaba vijest. Dobra je zato jer ste napokon otkrili razlog vaših zdravstvenih problema, a slaba u tome što je borba protiv candide zahtjeva puno vremena i odricanja i izdržljivosti.

Vratite svoje zdravlje u samo 30 dana!

Rješenje problema candide podijeljeno je u dva koraka: učinkovita dijeta i uzimanje prirodnog proizvoda koji ima protu-gljivično djelovanje.

Proizvod 30-Days Candida Solution ima sve to. Kapsule sadrže kombinaciju prirodnih koncentrata i probiotika, koji imaju znanstveno dokazano djelovanje protiv candide. Redovno uzimanje ponovno uspostavlja ravnotežu između bakterija i kvaščevih gljivica u vašem tijelu i uklanja sve simptome povezane s prekomjernim širenjem candide. Kako bi dijeta bila što uspješnija, pri kupnji proizvoda primit ćete besplatnu knjižicu. Ona sadrži priručne recepte i savjete te vam pomaže kako bi iz vaše prehrane uklonili sva namirnice i prehrambene navike koje hrane candidu.