Upoznaj 60 puta snažniji antioksidant od vitamina C

Kada pomislimo na antioksidante, većina nas pomisli na betakarotene, vitamine C i E. Međutim, karotenoid astaksantin je poznat kao najsnažniji antioksidant.

image

Najsnažniji karotenoid na svijetu

Jedna među studijama je pokazala kako je astaksantin:

14,3 puta snažniji antioksidant od vitamina E,

53,7 puta snažniji antioksidant od beta karotena i,

64,9 puta snažniji antioksidant od vitamina C.

Astaxsanthin za tjelesno aktivne

Iako svi znamo da ima redovna tjelesna aktivnost brojne pozitivne učinke na naše tijelo i zdravlje, može dovesti i do problema zglobovima, bolova u mišićima i povećanja produkcije slobodnih radikala. Ove iznimno agresivne molekule u našem tijelu prouzroče upalne procese, bolove u mišićima i zglobovima, zaustavljaju regeneraciju tijela te su među ostalim odgovorne i za brojne suvremene bolesti i zdravstvene tegobe. Astaksantin je jedna od onih „super“ molekula koje bi trebao konzumirati svatko među nama. No, njegov se unos još posebno preporučuje svim tjelesno aktivnim osobama, jer:

zaustavlja bolove u mišićnim zglobovima nakon tjelesne aktivnosti,

poboljšava tjelesnu izdržljivost,

zaustavlja nastanak mliječne kiseline (koja je kriva za bolove),

ubrzava regeneraciju tijela

Astaxanthin nije rezerviran samo za sportaše

Najsnažniji antioksidant dokazano utječe na zdravlje oči, mozga, kože, učinkovito smanjuje antioksidativni stres u organizmu, posebno kod pretilih ljudi i pušača, smanjuje razinu triglicerida, poboljšava protok krvi… Također je astaksantin prirodan faktor koji štiti kožu od štetnog utjecaja sunčevih zraka, stoga je prisutan u mnogim proizvodima za održavanje i zaštitu lijepe i zdrave kože.

Odaberite prirodnog

Iako mogu biti sintetički i prirodni astaksantin potpuno slični, prirodni je mnogo bolji u obavljanju svojih funkcija. Prirodni je astaksantin, naime, čak 20,9 puta snažniji od sintetičkog.

Druga je važna razlika ta da je prirodni astaksantin pribavljen od mikro alga Haematococcus Pluvialis. One proizvode i manje količine ostalih kerotenoida, kao što su kantaksantin i beta karoten koji podupiru i poboljšavaju djelovanje prirodnog astaksantina.