Upala mokraćnog mjehura

Problem od kojeg pati svaka peta žena.

image

Standardni savjeti za sprječavanje urinarnih infekcija

Među standardne savjete za sprječavanje infekcije mokraćnih puteva definitivno spada konzumiranje velikih količina tekućine, kao i nošenje pamučnog donjeg rublja, koje se preporuča dodatno ispirati, kako bi bili sigurni da na njemu nema ostataka nadražujućih deterdženata. Također se ženama preporučuje pražnjenje mjehura odmah nakon spolnog odnosa kako bi se isprale bakterije koje mogu doći u mjehur. Nakon obavljene nužde toaletnim papirom uvijek se treba obrisati od naprijed prema natrag. Mokri kupaći kostim čim prije treba zamijeniti sa suhim.

Proljeće i ljeto su doba kada se najčešće pojavljuju infekcije mokraćnog sustava. Jedna od pet žena barem se jednom u životu susrela s infekcijom mjehura i sigurno će se sjetiti strahovito neugodnih simptoma koji uvelike utječu na kvalitetu života. Među njima, najčešći su peckanje tijekom mokrenja, neobično česta potreba za mokrenjem, mutni urin s jakim mirisom i otežano mokrenje.

Žene su takvim infekcijama značajno sklonije nego muškarci. Razlog tome leži u kraćoj uretri, a osim toga, uretra se nalazi u blizini anusa, i samim time bliže potencijalno štetnim bakterijama. Veća sklonost žena infekcijama mokraćnog sustava također može biti povezana s činjenicom da žene nemaju prostatu koja u muškaraca proizvodi antibakterijske sekrete, koji pružaju zaštitu od takvih infekcija.

Da bi stvar bila još bolja, uz mnoštvo neugodnih simptoma, veliki problem infekcije mokraćnog sustava je i to da se vrlo često ponavlja.

Najmanje četvrtina onih koji su imali upalu urinarnog trakta, dožive isti problem ponovno. Do ponavljanja smetnji može doći zbog neučinkovitog ili neadekvatnog liječenja, ali može doći i do ponovne infekcije.

URIFAR® – rješenje za infekcije mokraćnih puteva

Osim najbolje hitne mjere, pijenja velike količine tekućine, dostupan je novi inovativni proizvod za pomoć pri ublažavanju simptoma urinarnih infekcija.

Njegova glavna prednost je da brzo ublažava simptome urinarnih infekcija, djeluje dugoročno, a osim toga, pomaže pri sprječavanju ponavljanja urinarne infekcije. On sadrži dva inovativna aktivna sastojka, D-manozu i ekstrakt nara, koji se nalaze u inovativnom obliku zrnaca, koja pacijenti umiješaju u tekućinu i popiju u obliku pića ugodnog okusa, čime se povećava unos tekućine, što je bitno u liječenju urinarnih infekcija.

D–manoza je odgovorna za iznimno brzo djelovanje Urifara®, jer se pojavljuje u urinu već za 30 do 60 minuta nakon konzumacije. D-manoza sprječava vezanje štetnih bakterija na stjenku mjehura, te tako omogućava da se bakterije brže izluče i lakše isperu iz mjehura. D-manoza sprječava prianjanje bakterija Esherichia coli, koje su uzrok zaraze u 90% infekcija mokraćnog sustava. Bakterijama Esherichia coli, koje su često otporne na antibiotike, D-manoza onemogućava vezanje na stijenku mjehura i tako se odstranjuju putem urina već nekoliko sati nakon uzimanja Urifara®.

Ekstrakt nara također ima antibakterijsko djelovanje. Za to su prije svega odgovorni složeni metaboliti polifenola, koji se izlučuju mokraćom i mogu ostati u mjehuru 2-4 dana nakon uzimanja. Oni djeluju kao prirodni antibiotik protiv mnogih vrsta bakterija koje uzrokuju infekcije mokraćnog trakta. Za razliku od sintetskih antibiotika, koje pacijenti obično uzimaju kod urinarnih infekcija, bakterije protiv kompleksa polifenola ne mogu razviti otpornost, što je dodatna prednost Urifara®. Zbog svojih jedinstvenih značajki i potpuno prirodnih sastojaka Urifar® se može koristiti kao pomoć:

  • kod povremenih upala donjeg mokraćnog sustava,
  • u prevenciji ponavljanja upala urinarnog trakta,
  • kao dodatak liječenju antibioticima,
  • u prevenciji upale nakon spolnog odnosa (post-koitalne infekcije).