Upala mokraćnog mjehura - problem koji muči svaku petu ženu

Standardni saveti za sprečavanje urinarnih infekcija

image

Među standardne savete za sprečavanje infekcije mokraćnih puteva svakako spada konzumiranje velikih količina tečnosti, kao i nošenje pamučnog donjeg veša, koje je potrebno dodatno isprati, kako bi bili sigurni da na njemu nema ostataka agresivnih deterdženata. Ženama se takođe preporučuje pražnjenje bešike neposredno nakon polnog odnosa kako bi se isprale bakterije koje mogu ući u bešiku. Nakon obavljene nužde, potrebno je obrisati se toaletnim papirom, uvek od napred prema nazad. Mokri kupaći kostim bi trebalo što pre zameniti suvim.

 Infekcije urinarnog trakta se najčešće pojavljuju u proleće i leto. Jedna od pet žena se barem jednom tokom života susrela sa infekcijom bešike i, sasvim sigurno, pamti veoma neugodne simptome, koji bitno utiču na kvalitet života. Među njima su najčešći peckanje tokom mokrenja, neobično česta potreba za uriniranjem, mutni urin sa jakim, neprijatnim mirisom i otežano mokrenje.

 Žene su ovakvim infekcijama značajno sklonije nego muškarci. Razlog tome je kraća uretra, a pored toga se uretra nalazi i blizu anusa i samim tim bliže izvoru potencijalno štetnih bakterija. Veća sklonost žena infekcijama urinarnog trakta može biti povezana i sa činjenicom da žene nemaju prostate, koja je kod muškaraca odgovorna za proizvodnju antibakterijskih sekreta, koji pružaju zaštitu od ovakvih infekcija.

 Pored mnoštva neugodnih simptoma, veliki problem kod infekcija urinarnog trakta je i taj da se one vrlo često ponavljaju.

 Najmanje četvrtina onih koji su iskusili upalu urinarnog trakta doživi isti problem ponovo. Do ponavljanja tegoba može doći zbog neadekvatnog ili nedelotvornog lečenja, ali moguća je i ponovna infekcija.

 

URIFAR – rešenje za infekcije urinarnog trakta

Pored najdelotvornije prve pomoći – konzumiranja velike količine tečnosti, sada je dostupan i nov proizvod za ublažavanje simptoma urinarnih infekcija.

Njegova glavna prednost je da brzo ublažava simptome urinarnih infekcija, deluje dugoročno, a pored toga pomaže u sprečavanju njihovog ponovnog pojavljivanja. Sadrži dva inovativna aktivna sastojka – D manozu i ekstrakt nara, koji se nalaze u obliku zrnaca koje pacijenti rastope u tečnosti i popiju kao napitak prijatnog ukusa, čime se povećava i unos tečnosti, što je veoma važno pri lečenju urinarnih infekcija.

 

D-manoza je zaslužna za izuzezno brzo dejstvo Urifara, jer se pojavljuje u urinu već 30 do 60 minuta nakon konzumacije. D-manoza sprečava vezivanje štetnih bakterija za zid bešike i tako omogućava da se bakterije brže izluče i isperu iz bešike. D-manoza sprečava pripajanje bakterije Escherichia Coli, koja je uzrok infekcije u 90% slučajeva. Ovim bakterijama, koje su često otporne na antibiotike, D-manoza onemogućava vezivanje za zid bešike i tako omogućava da se odstrane putem urina već nekoliko sati nakon uzimanja Urifara.

 

Ekstrakt nara takođe pokazuje antibakterijsko dejstvo. Za to su prvenstveno zaslužni  složeni metaboliti polifenola, koji se izlučuju putem mokraće, a u bešici mogu ostati 2-4 dana nakon uzimanja. Oni deluju kao prirodni antibiotik protiv mnogih vrsta bakterija koje uzrokuju infekcije urinarnog trakta. Za razliku od sintetskih antibiotika, koje pacijenti obično uzimaju u sklopu lečenja urinarnih infekcija, bakterije protiv kompleksa polifenola ne mogu razviti odpornost, što je dodatna prednost Urifara. Zbog svojih jedinstvenih karakteristika i potpuno prirodnih sastojaka se Urifar može koristiti kao pomoć:

  • Kod povremenih upala donjeg urinarnog trakta
  • Za prevenciju ponavljanja infekcija urinarnog trakta
  • Kao dodatak terapiji antibioticima
  • Prilikom prevencije upale nakon polnog odnosa (post-koitalna infekcija)

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod