Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Indijska datulja. Pretpostavljamo da vam ovaj naziv nije poznat. Naime, riječ je o slatko-kiselom voću s Madagaskara koje je u domaćoj kuhinji čista egzotika, no u afričkim i zemljama Bliskog Istoka ova je namirnica bitan sastojak u mnogim jelima. U tradicionalnoj indijskoj medicini, datulja ili tamarind također se upotrebljava za liječenje cijelog niza bolesti, između ostalog, za poticanje probave.
Indijske datulje rastu na drveću tamarinda koji rastu u tropskoj klimi i veoma su izdržljiva. Svojim oblikom podsjećaju na neoljušteno zrno kikirikija, a unutra se nalazi gel ili pulpa koja sadrži 6 do 12 sjemenki.
U indijskoj, azijskoj, afričkoj i južnoafričkoj kuhinji ove datulje koriste se u spravljanju džemova, kolača sokova ili slatkih napitaka i marinada, dok se u zapadnjačkoj kuhinji između ostalog koristi za, primjerice, spravljanje worchersterskog umaka. Gotovo jednako često koliko služi za prehranu koristi se i u medicinske svrhe jer ima antibakterijsko, antivirusno i protuupalno djelovanje, ali i mnoga druga korisna svojstva.
Mnoštvo vlakana garantira urednu probavu
Nama zapadnjacima ovi su plodovi posebno zanimljivi kada je riječ o probavi: suvremeni način prehrane krivac je što nam u tijelu često manjka kalcija, a ovo tropsko voće odličan je izvor - samo 170 grama indijske datulje sadrži 125 mg kalcija, što je jednaka količina kalciju u 1 dcl mlijeka. Osim kalcija datulje u sebi nose mnoštvo vitamina C i E, vitamina B kompleksa, željeza, fosfora, kalija, magnezija, a posebice vlakana.
U ovim proljetnim mjesecima, kako se ljeto bliži, sve više strahujemo od toga hoćemo li uspjeti svoje tijelo pripremiti za toplije mjesece i oskudniju odjeću, pa nije na odmet naglasiti kako indijske datulje itekako podržavaju napore u gubljenju tjelesne težine. Vlakna su njihova velika prednost, dok sva druga hranjiva svojstva samo potpomažu urednu probavu. Tamarind ubrzava metabolizam tako da hrana olakšano prolazi kroz crijeva, a potiče i djelovanje žuči pa se hrana brže i razgrađuje.
Kako indijska datulja može pomoći u gubljenju suvišnih kilograma?
S obzirom da se rijetko pojavljuje na našem tržištu u organskom obliku, pozitivne učinke indijske datulje možemo iskusiti uz pomoć dodataka prehrani. Upravo ovo voće jedno je od glavnih sastojaka novog hit proizvoda za mršavljenje - SlimCut DIETSTAR.
Osim indijske datulje SlimCut DIETSTAR sadrži ekstrakt smeđe alge, kivi, karambolu i čaj. Dobiveni iz 100% prirodnih izvora ovi sastojci objedinjeni u proizvodu SlimCut DIETSTAR jedinstvena su dopuna prehrani i učinkovito oružje u borbi protiv suvišnih kilograma.
Što to točno znači?
Inovativna kombinacija voća, algi, kofeina i čaja u svakoj DIETSTAR kapsuli:
sprječava nastanak tvrdokornih masnih stanica
pomaže u eliminaciji metaboličkog sindroma
ubrzava metabolizam šećera
pomaže u regulaciji probave
smanjuje apsorpciju masti i potiče njihovo sagorijevanje
Kao što to mogu posvjedočiti naši zadovoljni korisnici, SlimCut DIETSTAR će vam zaista pomoći da čim prije uskočite u omiljene proljetne haljine i pritom budete u potpunosti zadovoljni sa svojim tijelom.