Ublažite simptome menopauze

Simptome menopauze, kao što su neredovne menstruacije, vrućinski talasi, noćno znojenje, gubitak kose, glavobolje i migrene, smanjen libido, vaginalna suvoća, bolovi u zglobovima, inkontinencija, razdražljivost, depresija i nesanica, možemo ublažiti prirodnim putem.

image

Izraz menopauza potiče iz grčkog jezika i doslovno znači prestanak menostruacije.

U ženskom telu se u periodu menopauze dešavaju promene koje su posledica smanjene sinteze hormona u jajnicima, pre svega estrogena. Kada sinteza hormona u jajnicima padne ispod nivoa koji izaziva menstruaciju, ona će izostati.

Kod većine žena se javljaju različiti simptomi koji mogu bitno smanjiti kvalitet života. Ovakvo stanje se može rešiti hormonskom terapijom ili pomoću biljnih ekstrakata, koji oponašaju delovanje hormona estrogena i na taj način ublažavaju simptome.

 

PRIRODNA POMOĆ ZA UBLAŽAVANJE SIMPTOMA MENOPAUZE

Jedan od preparata, koji se mogu koristiti za ublažavanje simptoma menopauze, je Menagold, koji sadrži 100% prirodne sastojke, kao što su: sojini izoflavoni, crvena detelina, kineska anđelika, vrkuta i hmelj.

 

Menagold:

  • Sadrži 100% prirodne sastojke
  • Tajna delovanja je u kombinaciji pet sastojaka: sojini izoflavoni, crvena detelina, kineska anđelika, vrkuta i hmelj
  • Ublažava vrućinske valunge, noćno preznojavanje i ostale simptome menopauze.
  • Pomaže pri uspostavljanju hormonske ravnoteže i regulisanju menstrualnog ciklusa.

 

Kako pomaže soja?

Deluje slično ženskom polnom hormonu estrogenu. Prirodan nivo estrogena se u žena u menopauzi smanjuje, a izoflavoni pomažu pri ublažavanju nastalih promena.

  • Smanjuju učestalost valunga za 54% i
  • Smanjuju suvoću vagine za 60% * i na taj način povoljno utiču na vaginalnu floru.

 

Kako pomaže crvena detelina?

Kao i soja, crvena detelina (»red clover«) sadrži velike količine izoflavona, ali i druge sastojke poput kumarina, tanina, fenola, flavonoida, selena, kalcijuma, hroma, magnezijuma, kositara, tiamina ili vitamina B1, niacina ili vitamina B3, vitamina C, fosfora, bakra. Kao i sojini, i njeni izoflavoni ublažavaju simptome menopauze.

 

Kako deluje kineska anđelika?

Anđelika ili Dong Quai je poznata kao ženski ginseng, biljka koja je u narodnoj medicini i među drevnim isceljiteljima veoma cenjena zbog pozitivnih učinaka pri lečenju hormonskih problema. Vraća energiju i poboljšava krvnu sliku, rešava problem nesanice i reguliše menstrualni ciklus, opušta materične grčeve i grčeve u želudcu, što je čini idealnom pomoći u slučaju menstrualnih bolova.

Kako deluje vrkuta?

Vrkuta je najbolji prijatelj žene jer pomaže u slučaju svih ženskih bolesti i problema, poput menstrualnih bolova, neredovnih menstruacija, vaginalnog iscedka, različitih želudačnih i crevnih problema, pre svega dijareje.

Kako deluje hmelj?

Hmelj ima slična dejstva kao vrkuta. U narodnoj medicini se duže vreme upotrebljava za smirivanje i rešavanje problema nesanice.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod