Prazna košarica?
Možemo pretpostaviti da je to samo zato što niste vidjeli naše najnovije ponude
Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Kontaktirajte nas putem interneta ili nas pozovite na 01 353 5434
100% garancija na zadovoljstvo
Besplatna dostava iznad 35 EUR
Indijska datulja. Pretpostavljamo da vam ovaj naziv nije poznat. Naime, riječ je o slatko-kiselom voću s Madagaskara koje je u domaćoj kuhinji čista egzotika, no u afričkim i zemljama Bliskog Istoka ova je namirnica bitan sastojak u mnogim jelima. U tradicionalnoj indijskoj medicini, datulja ili tamarind također se upotrebljava za liječenje cijelog niza bolesti, između ostalog, za poticanje probave.
Indijske datulje rastu na drveću tamarinda koji rastu u tropskoj klimi i veoma su izdržljiva. Svojim oblikom podsjećaju na neoljušteno zrno kikirikija, a unutra se nalazi gel ili pulpa koja sadrži 6 do 12 sjemenki.
U indijskoj, azijskoj, afričkoj i južnoafričkoj kuhinji ove datulje koriste se u spravljanju džemova, kolača sokova ili slatkih napitaka i marinada, dok se u zapadnjačkoj kuhinji između ostalog koristi za, primjerice, spravljanje worchersterskog umaka. Gotovo jednako često koliko služi za prehranu koristi se i u medicinske svrhe jer ima antibakterijsko, antivirusno i protuupalno djelovanje, ali i mnoga druga korisna svojstva.
Nama zapadnjacima ovi su plodovi posebno zanimljivi kada je riječ o probavi: suvremeni način prehrane krivac je što nam u tijelu često manjka kalcija, a ovo tropsko voće odličan je izvor - samo 170 grama indijske datulje sadrži 125 mg kalcija, što je jednaka količina kalciju u 1 dcl mlijeka. Osim kalcija datulje u sebi nose mnoštvo vitamina C i E, vitamina B kompleksa, željeza, fosfora, kalija, magnezija, a posebice vlakana.
U ovim proljetnim mjesecima, kako se ljeto bliži, sve više strahujemo od toga hoćemo li uspjeti svoje tijelo pripremiti za toplije mjesece i oskudniju odjeću, pa nije na odmet naglasiti kako indijske datulje itekako podržavaju napore u gubljenju tjelesne težine. Vlakna su njihova velika prednost, dok sva druga hranjiva svojstva samo potpomažu urednu probavu. Tamarind ubrzava metabolizam tako da hrana olakšano prolazi kroz crijeva, a potiče i djelovanje žuči pa se hrana brže i razgrađuje.
S obzirom da se rijetko pojavljuje na našem tržištu u organskom obliku, pozitivne učinke indijske datulje možemo iskusiti uz pomoć dodataka prehrani. Upravo ovo voće jedno je od glavnih sastojaka novog hit proizvoda za mršavljenje - SlimCut DIETSTAR.
Osim indijske datulje SlimCut DIETSTAR sadrži ekstrakt smeđe alge, kivi, karambolu i čaj. Dobiveni iz 100% prirodnih izvora ovi sastojci objedinjeni u proizvodu SlimCut DIETSTAR jedinstvena su dopuna prehrani i učinkovito oružje u borbi protiv suvišnih kilograma.
Inovativna kombinacija voća, algi, kofeina i čaja u svakoj DIETSTAR kapsuli:
Kao što to mogu posvjedočiti naši zadovoljni korisnici, SlimCut DIETSTAR će vam zaista pomoći da čim prije uskočite u omiljene proljetne haljine i pritom budete u potpunosti zadovoljni sa svojim tijelom.
Možda ćete biti zainteresirani