Tajna lijepe kose na dohvat ruke

Često se žalite da vam je kosa bez sjaja, ispucanih vrhova, suha ili se masti prebrzo? Vjerovali ili ne, sve što je potrebno vašoj kosi nalazi se u kuhinji. Pripremili smo četiri različite maske za svaki tip kose koje s lakoćom možete napraviti u svom domu za samo nekoliko minuta koristeći prirodne sastojke koji su vam na dohvat ruke.

image

Za suhu kosu: maslinovo ulje i jaja

Kombinirajte 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulje s dva jajeta te nanesite smjesu na suhu kosu. Pričekajte  20 minuta da se smjesa upije i nakon toga isperite mlakom vodom. 

Maslinovo ulje pomoći će hidratizirati suhu i oštećenu kosu, a bjelančevine u jajima će se pobrinuti za zdrav rast kose.

image

Za sve tipove kose: avokado i med

Avokado je voće koje sadrži brojne hranjive tvari, vitamine i proteine koji su neophodni za zdrav rast kose. Pomiješajte pola zrelog avokada sa žlicom meda. Smjesu nježno umasirajte na vlažnu kosu, pustite da se upije 20-25 minuta te nakon toga isperite mlakom vodom. Vaša kosa će biti mekana kao nikad prije.

image

Masna kosa: jabučni ocat i limun

Kombinirajte 60 ml jabučnog octa s koricom jednog limuna. Miješati sve dok ne dobijete glatku smjesu. Nanesite na kosu i ostavite 15 minuta.   

Jabučni ocat  uklonit će naslage proizvoda za njegu kose: lak za kosu, pjenu ili gel te ojačati kosu ostavljajući je tako mekom i sjajnom. Isto tako regulirat će razinu pH kose, ukloniti bakterije i uništiti peruti.

image

Za oštećenu kosu s ispucanim vrhovima: bana, med i bademi

Izmiksajte pola banane s dvije žličice meda i nekoliko kapi bademovog ulja. Maska treba biti glatka bez komadića voća. Smjesu nanesite od korijena do vrha te nakon 20 minuta isperite vodom. 

Banana povećava vlažnost kose, pruža joj sjaj,  zaglađuje, umiruje i obnavlja ispucane vrhove. 

image