Tajna lepe kose je na dohvat ruke

Često se Vam čini da je Vaša kosa bez sjaja, da su vrhovi ispucali, da je suva ili da se prebrzo masti? Verovali ili ne, sve što je potrebno Vašoj kosi, nalazi se u Vašoj kuhinji.

image

Pripremili smo recepte za četiri različite maske za svaki tip kose, koje sa lakoćom možete napraviti u svom domu za svega nekoliko minuta, koristeći prirodne sastojke koji se nalaze na dohvat ruke.

 

ZA SUVU KOSU: maslinovo ulje i jaja

Pomešajte dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja sa dva jajeta i smesu nanesite na suvu kosu. Sačekajte 20 minuta da smesa upije i nakon toga isperite mlakom vodom.

Maslinovo ulje će hidratizirati suvu i oštećenu kosu, a belančevine u jajima će se pobrinuti za zdrav rast kose.

 

ZA SVE TIPOVE KOSE: avokado i med

Avokado je voće koje sadrži brojne hranljive sastojke, vitamine i proteine, neophodne za zdrav rast kose. Pomešajte pola zrelog avokada sa kašikom meda. Smesu nežno umasirajte u mokru kosu, pustite da upije 20-25 minuta i nakon toga isperite mlakom vodom. Vaša kosa biće mekana kao nikada pre.

 

MASNA KOSA: jabukovo sirće i limun

Pomešajte 60ml jabukovog sirćeta i koricu jednog limuna. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Nanesite na kosu i ostavite 15 minuta.

Jabukovo sirće će ukloniti naslage proizvoda za negu kose: lak za kosu, penu ili gel, te ojačati kosu ostavljajući je mekom i sjajnom. Takođe će regulisati pH nivo kose, ukloniti bakterije i uništiti perut.

 

ZA OŠTEĆENU KOSU SA ISPUCALIM VRHOVIMA: banana, med i bademi

Izmiksajte pola banane sa dve kašičice meda i nekoliko kapi bademovog ulja. Masa mora biti glatka, bez komadića voća. Smesu nanesite od korena do vrha i nakon 20 minuta isperite vodom.

Banana povećava vlažnost kose, pruža joj sjaj, gladi, umiruje i obnavlja ispucale vrhove.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod