Kako suzbiti žudnju za slatkišima?

Kolači, keksi, čokolada, sladoled… naprosto ih obožavate i jedu vam se češće, nego što bi trebalo. Za njima naprosto žudite i ne možete im odoljeti. Često osjećate da vam je „pao šećer“ i treba vam nova doza slatkog – smjesta!

Ne trebate se slatkišima u potpunosti odreći, no svakako se ne valja njima prejedati. U njima radije uživajmo kada tako odlučimo. Rijetko, a slatko! 

image

Odlučili smo s vama podijeliti nekoliko jednostavnih trikova za lakše suzbijanje žudnje za slatkišima.

  1. Jedite voće. Kada vas uhvati žudnja za slatkim, nemojte je na silu pokušavati suzbiti. Na taj način ćete bit očajni i na kraju onako posegnuti za nečim nezdravim. Tajna se krije u voću, šećer u njemu će vam smanjiti želju za slatkišima, i to zdravim putem.
  2. Pijte vodu. Ako vam se piju sokovi i gazirana pića pijte puno vode. Velika količina vode nije samo zdrava odluka, odlična za čišćenje tijela, nego i smanjuje želju za zaslađenim sokovima i ostalim gaziranim pićima.
  3. Imajte kontrolu nad time što kupujete. Sasvim jednostavno! Ako nemate u kući, ne možete jesti. Stoga je samo kontrola od velike važnosti kada ste u trgovini. Ili sami sa sobom sklopite ugovor kako je dozvoljen jedan slatkiš na jednu kupovinu.
  4. Kupujte manja pakiranja „loših namirnica“. Tim putem nećete samo pojesti manje, nego ćete ih i sporije jesti znajući da je količina ograničena.
  5. Napišite plan. Pokušajte ustanoviti što je vaša slaba točka i na nju se dobro spremite.