Saznajte koji stupanj celulita imate

Celulit svakako nije rado viđen na koži žene, pogotovo kada se bliži ljeto i kada nosimo odjeću koja više otkriva nego pokriva. Možda ste ga već pokušale ukloniti, no uvijek se obeshrabrite lošim rezultatima. Saznajte koji stupanj celulita imate i kako ga se riješiti.

image

Celulit 1. stupnja (neprimjetan)

Celulit 1. stupnje je neprimijetan sve dok ne pritisnete kožu, jer tada se može vidjeti mrska narančina kora.To možete primjetiti kada stojite.

Što možete činiti ako imate celulit 1. stupnja?

Masažom možete napraviti čudo! Fizički pritisak i kružni pokreti  pomažu u poticanju protoka tekućine kroz tkiva koja su najviše pogođena celulitom. Legnite na leđa i noge prislonite na zid.  Masirajte noge naizmjence od dolje prema gore CeluEnd gelom koji inovativnom kombinacijom ekstrakta listova vinove loze, goji bobica, aronije i aloe vere djeluje na stanice u najdubljem dijelu kože, te ih na prirodan način potiče da uspostave red u strukturi kože

Cirkulaciju možete pospješiti konzumiranjem čajem od ehinaceje, čička ili korijena koprive.

Što više se krećite i pijte što više tekućine. Izbjegavajte hranu koja u sebi sadrži kiseline i sol, jer takva hrana uzrokuje zadržavanje vode u tijelu.

Celulit 2. stupnja (vidljiv)

Celulit 2.stupnja možete primijetiti kada stojite i ležite, no koža je još uvijek glatka i napeta. Ovaj stupanj je puno uočljiviji od 1. stupnja. Na žalost, ovaj tip celulita vrlo brzo prelazi u treći stupanj ili takozvani tvrdokorni celulit.

Što možete učiniti ako imate celulit 2. stupnja?

Konzumirajte nezasićene masne kiseline koje se nalaze u ribama, orašastim plodovima, maslinovom ulju, jer će pomoći obnoviti tkivo

Obogatite prehranu aminokiselinama kojih ima u puretini, ribama, soji, jajima, te antioksidantima koji se nalaze u voću, zelenom čaju, brokuli, špinatu, grašku jer će vam pomoću u borbi protiv slobodnih radikala.  

Konzumirajte lecitin. Ako želite da stanice budu zdrave i zadržavaju dovoljno vlage, jedite soju, špinat, naranče ili rajčice. Sve te namirnice sadrže lecitin koji učvršćuje kožu te tako otežava celulitu izbijanje na površinu

Više se krećite jer kretanje potiče cirkulaciju. 

Koristite dodatak prehrani CeluEnd perfect koji inovativnom kombinacijom ekstrakta kaktusa opuncije, ekstrakta crvenog vina, mate, smeđe alge Kelp, kajenskog papra, vitamina C te vitamina B6 djeluje iznutra te smanjuje udio masnoće u tijelu, poboljšava strukturu i pokretljivost kože.

Celulit 3. stupnja (tvrdokoran)

Celulit je vidljiv bez štipanja i stiskanja kože, u ležećem i sjedećem položaju. Vidljive su udubine i čvoraste izbočine na koži.  

Što možete učiniti ako imate celulit 3. stupnja?

Odrecite se brze hrane jer je neprijatelj broj 1 za vaš celulit.

Konzumirajte namirnice koje u sebi sadrže puno vode (voće i povrće).  

Sve vježbe s kojima povećavate snagu mišića, vrlo su važne kod celulita 3. stupnja. Pilates, squash, kick boxing i planinarenje uspješno potiču cirkulaciju, jačaju mišiće i ubrzavaju metabolizam.

Najbolji rezultati mogu se postići kombinacijom odgovarajuće fizičke aktivnosti, masaža, prehrane i dodataka prehrani kao što je CeluEnd perfect koji inovativnom kombinacijom ekstrakta kaktusa opuncije, ekstrakta crvenog vina, mate, smeđe alge Kelp, kajenskog papra, vitamina C te vitamina B6 djeluje iznutra te smanjuje udio masnoće u tijelu, poboljšava strukturu i pokretljivost kože.