Stop hormonima koji debljaju!

Nakupljanje viška kilograma često je povezano s prekomjernom količinom hrane koju pojedemo, povećanim apetitom i kasnim večernjim prigriscima. Te loše prehrambene navike uzrokuju brojni faktori ali među njima je glavni krivac neravnoteža hormona. Ako se želimo riješiti debljine trebamo dovesti u red naše hormone.

image

Koji hormoni odlučuju o našoj tjelesnoj težini? Saznajte u nastavku, pripremili smo vam korisne savjete kako se reguliranjem hormona riješiti viška kilograma. Neka hormoni budu vaši saveznici, ne neprijatelji!

Hormoni štitnjače!

Štitnjača je žlijezda koja proizvodi hormone za održavanje optimalnog metabolizma. Kada ne proizvodi dovoljno hormona obično počinjemo dobivati višak kilograma. Često smo podbuhli i otečeni jer nam voda zaostaje u tijelu. Imamo osjećaj da smo naduti i izgledamo deblje nego što jesmo.

Što učiniti?

Kod kuhanja upotrijebite jodiranu sol (himalajska solna ne sadrži jod), konzumirajte dobro skuhanu hranu i izbjegavajte sirovo povrće. Preporučujemo i upotrebu prirodnih dodataka prehrani koji će potaknuti štitnjaču da proizvodi više hormona te koji će iz tijela izlučiti toksine i višak vode. Najbolje rješenje koje će vam pomoći ti postići su TiroLux i WaterOut.

Stresni hormon kortizol

Kortizol je hormon kojeg izlučuje nadbubrežna žlijezda štitnjača i to u stresnim situacijama kao što su ozljede, međusobni konflikti, frustracije, preopterećenost na poslu.  

Zbog današnjeg brzog načina života i nedostatka vremena za opuštanje smo stalno pod stresom. Zato u tijelu imamo stalno povišen stresni hormon kortizol. Posljedično se nam nakupljaju masne naslage i to najviše na trbuhu jer je upravo hormon hortizol glavni krivac koji skladišti masnoće u obliku šlaufa na trbuhu.

Što učiniti?

Pobrinite se da svakodnevno spavate barem 7 do 8 sati, da si odvojite 15 minuta vremena samo za sebe i opustite se, izbjegavajte nezdravu hranu i alkohol. Preporučujemo vam i svakodnevnu upotrebu prirodnog dodatka prehrani koji će vam pomoći uravnotežiti nivo kortizola u tijelu. Kod nakupljanja viška kilograma, AdrenaLux je odličan odabir.

Spolni hormon estrogen

Hormon estrogen je izuzetno važan hormon za žene jer se između ostalog brine za normalan menstrualni ciklus i za tvrdoću kostiju. Povišeni nivo estrogena je znak tijelu da zadržava masnoće u tijelu odnosno ih skladišti kao izvor energije potreban u slučaju trudnoće. Upravo zato neravnoteža estrogena dovodi do nakupljanja kilograma prije svega na stražnjici, bokovima i bedrima.

Što učiniti?

Konzumirajte puno svježeg voća i povrća te izbjegavajte alkohol i nezdravu prehranu. Preporučujemo vam i svakodnevnu upotrebu prirodnog dodatka prehrani koji će vam pomoći izlučiti višak estrogena u tijeluEstroLux.

»Hormon mršavih« adiponektin

Adiponektin je hormon koji za dobivanje energije potiče topljenje masnoća zato je i dobio ime »hormon mršavih«. Kada je nivo tog hormona nizak tijelo skladišti masnoće kao zalihe energije. Istraživanja su pokazala da imaju pretile osobe, u usporedbi s mršavim osobama,  niži nivo hormona adiponektina.

Što učiniti?

Konzumirajte puno omega-3 masnih kiselina i puno svježeg voća te povrća. Preporučujemo vam i svakodnevnu upotrebu prirodnog dodatka prehrani koji s biljnim sasatojcima povećava nastanak adiponektina u tijelu. Vrhunski proizvod za povećanje razine adiponektina je AdipoSlim.