Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Sladoled uvijek podsjeća na ljeto i teško mu je odoljeti. Uz to, najnovija istraživanja Centra za zdravu prehranu iz Colorada su pokazala da ova omiljena ljetna poslastica, ukoliko se konzumira kao dodatak zdravoj dijeti, zapravo topi masne naslage. Napravite svoj domaći sladoled i iznenadite goste svojim kulinarskim vještinama.
Sladoled s Cupuacuom i mangom
Sastojci:
2 smrznute banane
namočeni indijski oraščići
1 zreli mango
voda, jogurt ili biljno mlijeko
1 žličica BIO Cupuacu (kopoasu ili kupuasu)
agavin sirup ili kokosov šećer po ukusu
Banane narežete na kolute. Namočite indijske oraščiće (namočite ih preko noći jer će tako biti poput kremastog maslaca kada ćete ih miješati). Sve sastojke pomiješajte da dobijete glatku smjesu i stavite u hladnjak. Servirajte u čaše i ukrasite lješnjacima, bademima, grožđicama.
Zašto preporučujemo Cupuacu?
Plod drveta Cupuacu pripada porodici kakaa i izvor je hranjivih tvari. Sadrži polifenole, antioksidante, vitamine, minerale, aminokiseline, pruža eneriju, a ne sadrži kofein.
Jača otpornost
Svojim okusom obogaćuje slastice, jogurte i smoothie