Siti ste toksina?

Svaki dan smo ispostavljeni toksinima koje u organizam unosimo preko hrane, vode i zraka. Iako se tijelo čisti putem jetra, crijeva, kože, bubrega i pluća, sve teže se odupire industrijaliziranom svijetu i onečišćenju koje ono donosi. Organi su zbog toga preopterećeni i ne mogu obavljati funkcije u tijelu. 

image

Tijelo sito toksina

Svaki dan upotrebljavamo sredstva za osobnu higijenu. Kozmetika i sredstva za čišćenja su puna opasnih kemikalija. Skoro svaka hrana koju kupujemo u trgovini, a pakirana je u plastičnim ambalažama šteti našem tijelu. Voće i povrće koje uvozimo iz dalekih krajeva puno je pesticida i dodatak iz laboratorija koji produžuju rok trajanja namirnica. Svime time se teško možemo oduprijeti jer nas toksini okružuju sa svih strana i u tijelu uzrokuju mnogo štete. 

  • ZATVOR

    Tijelo izbacuje toksine pražnjenjem crijeva. No, ponekad normalno pražnjenje crijeva može biti problematično iz mnogih razloga. Ako se taj proces zaustavi, tijelo se ne može čistiti i toksini kruže po tijelu. No, zatvor se može riješiti prirodnim putem. Pijte puno vode, konzumirajte hranu bogatu vlaknima, krećite se što više i probajte živjeti život bez stresa. 

  • LOŠ ZADAH

    Loš zadah dolazi iz bakterija iz usne šupljine, a može biti znak da vaša jetra i crijeva imaju problema s izlučivanjem toksina. Strugalicom za jezik učinkovito odstranite bakterije koje prekrivaju jezik. Za bolje čišćenje usne šupljine preporučamo da ujutro na tašte, 10 minuta isperete usta s uljem.    

  • PROBLEMI S TEŽINOM

    Toksini se nakupljanju i pohranjuju u našim masnim stanicama. Kada tijelo postane zasićeno i preopterećeno toksinima, znatno je teže izgubiti višak kilograma.

Sam svoj majstor

Kako bi spriječili bolesti, pobrinite se da tijelo izlučuje toksine. Polagano, svakim danom povećavajte stupanj čišćenja tijela. Najvažnije je da onemogućite ulazak toksinima u tijelo. Zato preporučamo da: 

Se što više krećete

Krećite se toliko da se oznojite. To još uvijek možete učiniti vježbama yoge u kojima se istodobno usredotočite na disanje. Stupnjevitim i povećanim disanjem izlučujete toksine kroz pluća. Ako ste u kondiciji, krećite se i dobro oznojite. 

Zdravo hranite!

Ako ste u mogućnosti, konzumirajte organski prerađenu hranu. Izbjegavajte šećer, kofein i nikotin, hranu u konzervama i plastičnim ambalažama, te plastične boce koje sadrže kemikaliju Bisfenol-A (BPA). Pijte puno vode, kako bi izlučili što više nečistoća iz tijela. 

Detoksicirate organizam

Za svoje zdravlje možete učiniti puno s detoksikacijom koja se preporuča dva puta na godinu. Najučinkovitija je ona koja je usredotočena na jetra. Savjetujemo vam 10-dnevni program detoksikacije koji čisti probavu, jetra i stanice metabolizma. 

Mislite na kožu

Na kožu nanosimo kemikalije koje ometaju djelovanje endokrinog sustava. Savjetujemo vam da vaša kozmetika neka bude prirodnog sastava. Kožu, dišni sustav kao i cijelo tijelo možete zaštiti kada uklonite sintetička sredstva za čišćenje koja prouzrokuju dioksin i imaju kancerogena svojstva. 

Očistite limfni sustav

Limfni sistem je jedan od najvažnijih sustava u ljudskom tijelu koji uklanja sve otpadne tvari, ostatke otrova i mikroorganizama iz stanica i tkiva, te nas štiti od mikroba, bakterija i virusa. Zbog toga je važno da ga očistimo. 

Spavate barem 8 sati

Spavajte. Kako tjelesno, tako je i psihičko čišćenje tijela najljepše i najbolje između spavanja. Moramo vas upozoriti da je stres toksin. Tada se povećava proizvodnja stresnog hormona kortizola koji može dovesti do mnogih bolesti.