Šokantna istina iza simptoma PMS-a

U danima koji prethode menstruaciji javljaju se brojni fizički i emocionalni simptomi koji mogu ozbiljno poremetiti svakodnevne aktivnosti i odnose.

Od nadutosti i osjetljivosti dojki do glavobolja, razdražljivosti i promjena raspoloženja. Od vitalne je važnosti prepoznati znakove i poduzeti mjere prije nego što nelagoda u PMS-u postane nepodnošljiva.

PMS - bolečina

Predmenstrualni simptomi pogađaju do tri od četiri žene reproduktivne dobi.* Iako je većina simptoma blaga, mogu se pogoršati u vašim 30-im do 40-im godinama kako se približavate menopauzi.

Istraživanje** provedeno u Europi dosljedno je pokazalo da je PMS široko rasprostranjen: 40% žena ima simptome PMS-a koji utječu na njihov svakodnevni život i dobrobit. Ovi simptomi obično traju različito vrijeme, ali se mogu pojačati i čak dovesti do izostanaka iz škole ili posla.

Drugo istraživanje** provedeno u Italiji pokazalo je da 75% žena ima simptome PMS-a, a 20% njih prijavljuje teške simptome koji ozbiljno utječu na njihovu kvalitetu života.

Tjelesni i emocionalni stres uzrokovan PMS-om

PMS je kombinacija fizičkih i emocionalnih simptoma koji se pojavljuju tjedan ili dva prije menstruacije i obično nestaju ubrzo nakon što ona počne. Smatra se da su ti simptomi uzrokovani promjenamau razinama hormona, posebice estrogena i progesterona.

Znakovi PMS-a i njihova ozbiljnost mogu biti vrlo različiti. Dok neke žene mogu osjetiti samo blagu nelagodu, druge mogu osjetiti izraženije i dosadnije simptome. Opseg i intenzitet simptoma može varirati od mjeseca do mjeseca tijekom cijelog života.

Fizički, možete osjetiti simptome kao što su nadutost, osjetljivost grudi, problemi s kožom, glavobolje, zatvor ili proljev, pa čak i niža tolerancija na svjetlo i buku. Možete osjetiti umor, poremećaje spavanja ili opći nedostatak energije.

I emocionalni simptomi mogu varirati. Uobičajene emocionalne manifestacije PMS-a su promjene raspoloženja,tjeskoba ili tuga. Možete se lakše uzbuditi ili se teže koncentrirati, čak se možete osjećati povučeno ili imati povećanu osjetljivost na stres i emocionalne okidače.

3 načina na koja vam PMS preuzima života 

Ako se znakovi PMS-a ignoriraju ili previde, posljedice mogu biti ozbiljne – tjelesne, emocionalne i mentalne.

1. Fizička bol

Jaki trbušni grčevi, glavobolje i ekstremni umor uzrokovani teškim PMS-om mogu jako otežati obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Jednostavni zadaci poput odlaska na posao, vježbanja ili čak obavljanja kućanskih poslova postaju teške prepreke. Stalna nelagoda i bol mogu poremetiti navike spavanja, što samo povećava tjelesno i emocionalno opterećenje.

Ovi simptomi otežavaju koncentraciju i performanse na poslu ili u školi. Bol i iscrpljenost mogu dovesti do smanjene produktivnosti, propuštanja rokova ili čak izostanaka s posla. To može utjecati na profesionalni razvoj, akademski uspjeh i opće zadovoljstvo poslom ili obrazovanjem.

2. Emotivni roller coaster

Promjene raspoloženja i razdražljivost mogu opteretiti odnose s obitelji, prijateljima i kolegama. Na primjer, iznenadni izljev bijesa zbog nevažne stvari može izazvati sukobe i nesporazume sa životnim partnerom, uzrokujući kod njega/nje uzrujanost i zbunjenost. To može dovesti do osjećaja usamljenosti i utjecati na kvalitetu društvenih kontakata, otežavajući održavanje zdravih odnosa.

3. Poremećaji duševne ravnoteže

PMS može imati negativan utjecaj na mentalno zdravlje, što može pogoršati postojeća stanja. Tijekom vremena, sveukupno mentalno blagostanje može se pogoršati, utječući na sposobnost pronalaženja radosti u životu i može otežati uživanje u aktivnostima koja vam inače pružaju zadovoljstvo. Može biti teško održavati društveni kontakt, što može dovesti do problema u intimnim odnosima.

Nekontrolirani PMS također može utjecati na vašu sposobnost da se brinete o sebi i date prioritet vlastitoj dobrobiti. Intenzitet fizičkih i emocionalnih simptoma može dovesti do iscrpljenosti i nemogućnosti sudjelovanja u aktivnostima koje donose radost i pružaju opuštanje.

Kako prirodno ublažiti simptome PMS-a

Za upravljanje PMS-om postoje neka prirodna rješenja koja mogu pružiti olakšanje i podržati ravnotežu tijelu u ovim teškim vremenima. Uključivanjem ovih jednostavnih prilagodbi životnog stila život može postati puno mirniji i ugodniji.

Redovita tjelesna aktivnost može učiniti čuda u upravljanju simptomima PMS-a. Vježbanjem se oslobađa endorfin koji poboljšava raspoloženje i pomaže u smanjenju stresa. Bilo da se radi o aerobnim vježbama, vježbama snage ili čak brzom hodanju!

Opuštajuća rutina prije odlaska na spavanje i 7-9 sati dobrog noćnog odmora mogu pomoći u ublažavanju umora i promjena raspoloženja povezanih s PMS-om. To će također pomoći u smanjenju stresa, što je još jedna stvar koja pogoršava stvari u danima koji prethode menstruaciji. Važno je umiriti um i pronaći prikladnu tehniku ​​za smanjenje stresa, poput meditacije ili vježbi disanja.

Najsnažniji nutrijenti u borbi protiv simptoma PMS-a

Utvrđeno je da određene hranjive tvari imaju blagotvoran učinak na simptome PMS-a i mogu pomoći u ublažavanju nelagode i poboljšati dobrobit tijekom tog razdoblja.

Na primjer, grčevi mišića povezani su s nižom razinom magnezija u tijelu. Konzumacija ove hranjive tvari koja opušta mišiće može pomoći u ublažavanju grčeva i pružiti olakšanje.

Namirnice bogate kalcijem, poput lisnatog povrća, i namirnice s vitaminom B6, poput banana ili slanutka, mogu biti od posebne pomoći u reguliranju hormonske neravnoteže i smanjenju promjena raspoloženja, nadutosti i umora.

U slučaju emocionalnog rollercoastera koji se može pojaviti s PMS-om, važno je da se emocionalne napetosti ublaže opuštajućim i umirujućim biljkama poput matičnjaka. Matičnjak se tradicionalno koristi za ublažavanje stresa jer smanjuje osjećaj tjeskobe i potiče opuštanje. Također je odličan dodatak rutini kod poremećaja spavanja.

Postoji i moćan začin koji mnogi ljudi možda već imaju u svojim ormarićima, a koji pruža emocionalno olakšanje tijekom menstrualnog ciklusa. I to podupire znanost!

Šafran, drevni lijek za razne ženske bolesti, uključujući simptome PMS-a, pokazao je obećavajuće prednosti u ublažavanju promjena raspoloženja. Nedavne studije** proučavale su njegove učinke na žene koje imaju ozbiljne promjene raspoloženja i pokazale su ohrabrujuće rezultate.

U kliničkoj studiji**, žene su prijavile 15% smanjenje promjena raspoloženja nakon samo 1* mjeseca korištenja dodataka prehrani.

U zasebnoj studiji**, 76% žena prijavilo je nevjerojatnih 50*% smanjenja ozbiljnosti tegoba menstrualnog ciklusa nakon 2* ciklusa, a 60% žena prijavilo je 50*% smanjenja tegoba.

PMS Redux grafi HR

Ova otkrića naglašavaju potencijal šafrana kao prirodnog lijeka u upravljanju promjenama raspoloženja i smanjenju ozbiljnosti simptoma PMS-a. Duga povijest tradicionalne upotrebe šafrana i pozitivni rezultati ovih istraživanja daju nadu onima kojima je potrebno olakšanje tijekom teških tjedana menstrualnog ciklusa.

Nini je bilo teško uživati ​​u životu u tjednu prije menstruacije!

“Danima, ponekad čak i tjedan dana, prije menstruacije, osjećala sam se kao da se nada mnom nadvija tamni oblak. Uvijek sam bila loše volje, svađala sam se s mužem oko svake sitnice koja mi je smetala.

Danima bi bila jako tužna, na poslu sam se teško koncentrirala, a tijekom sastanaka sam se povlačila u sebe. Moja produktivnost je pala do točke u kojoj je moj šef primijetio da nešto nije u redu. Bilo mi je tako neugodno!

Bilo je kao da sam bila zarobljenik u vlastitoj glavi, nesposobna da jasno razmišljam. A nemirne noći nisu pomogle. Probudila bih se s užasnim glavoboljama svakih nekoliko sati, čak i nakon dobro prospavanih noći. Većinu vremena bih se prevrtala i okretala sve dok mom mužu ne bi dosadilo i prešao bi spavati na kauč.

Kada bi moja menstruacija napokon došla, donijela bi je nove izazove. Imala sam nesnosne grčeve od kojih sam se osjećala slabo i nisam mogla ni ustati iz kreveta. Činilo se da me je moje tijelo odlučno spriječiti da živim život kakvim želim.

Tako sam očajnički željela pronaći rješenje!”

Nina: "Preporuka koja mi je promijenila život!"

„Nakon nebrojenih pretraživanja Googlea zainteresirala sam se za dodatke prehrani i otkrila niz sastojaka koji bi mi mogli pomoći. Dok sam tražila pravu formulu, mučila me činjenica da niti jedan proizvod nije imao sve sastojke potrebne za sve moje simptome. Stvarno nisam htjela uzimati toliko različitih tableta svaki dan!

Bilo mi je važno pronaći proizvod s magnezijem, matičnjakom i šafranom jer se pokazalo da ti hranjivi sastojci pomažu kod simptoma koje sam osjećala. Zato sam bila tako zahvalna kada mi je prijateljica rekla za PMS Redux

Čim sam pogledala sastojke, primijetila sam da sadrži sve ono što sam željela i više od toga za što prije nisam ni znala. Morala sam uzimati samo jednu kapsulu dnevno!

Bila je to tako jednostavna promjena i već na drugoj menstruaciji počela sam osjećati neke pozitivne promjene. Bila sam smirenija, sretnija i konačno sam mogla prespavati cijelu noć. A kad sam dobila menstruaciju, grčevi više nisu bili jaki kao prije!

Napokon sam se oslobodila simptoma PMS-a koji su mi toliko dugo ograničavali život. Kako je vrijeme odmicalo, ponovno sam se počela družiti s prijateljima, imala sam dovoljno energije za obavljanje svih radnih zadataka tijekom tjedna, a što je najvažnije, moj suprug više nije morao trpjeti svađe oko spavanja na kauču!

Crni oblaci iznad mene su nestali i kao da sam dobila drugu priliku za život. Sve zahvaljujući PMS Redux-u!“

PMS Redux – formula s pravim nutrijentima za žene

Sada je vrijeme da preuzmete kontrolu nad simptomima PMS-a i učinite svoj život lakšim. Predstavljamo PMS Redux, svestranu formulu za žene osmišljenu za ublažavanje nelagode i podršku dobrobiti prije i tijekom ovog razdoblja u mjesecu.

S jedinstvenom formulom koja sadrži 12 esencijalnih nutrijenata za koje je poznato da ublažavaju simptome PMS-a, PMS Redux nudi praktičan i učinkovit način za upravljanje promjenama raspoloženja, umorom i poremećajima spavanja.

Nevjerojatna sinergija sastojaka pogoduje održavanju zdrave hormonalne ravnoteže te pruža emocionalnu i mentalnu potporu u danima koji prethode menstruaciji. Dodatno, formula je poboljšana sa Safr'InsideTM, patentiranim oblikom ekstrakta šafrana koji je dokazano 10 puta jači od ostalih proizvoda koji sadrže šafran!

Za ugodne i bezbrižne dane tijekom cijelog menstrualnog ciklusa!

Garancija na kvalitetu 

Na ograničeno vrijeme dajemo posebnu ponudu na PMS Redux koju nikako ne smijete propustiti!

Razumijemo da isprobavanje novog proizvoda može biti teško, stoga nudimo 30-dnevno jamstvo povrata novca. Iskoristite priliku za uštedu i ulaganje u svoje blagostanje!

*Učinci korištenja proizvoda mogu se razlikovati od osobe do osobe i mogu se razlikovati od onoga što je opisano na web stranici.

**Izvori:

Hosseinzadeh H, Nassiri-Asl M. Avicenna's (Ibn Sina) the Canon of Medicine and saffron (Crocus sativus): a review. Phytother Res. 2013 Apr;27(4):475-83. doi: 10.1002/ptr.4784. Epub 2012 Jul 20. PMID: 22815242 

Pirdadeh Beiranvand, et al., The effect of Crocus sativus (saffron) on the severity of premenstrual syndrome, Eur. J. Integr. Med. (2015), http://dx.doi.org/10.1016/j.eujim.2015.06.003 

Agha-Hosseini, M., Kashani, L., Aleyaseen, A., Ghoreishi, A., Rahmanpour, H., Zarrinara, A. R., & Akhondzadeh, S. (2008). Crocus sativus L. (saffron) in the treatment of premenstrual syndrome: A double-blind, randomised and placebo-controlled trial. BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology, 115(4), 515–519. https://doi.org/10.1111/j.1471-0528.2007.01652.x 

Chumpalova, Petranka, et al. "Prevalence and Clinical Picture of Premenstrual Syndrome in Females from Bulgaria." Annals of General Psychiatry, vol. 19, 2020, https://doi.org/10.1186/s12991-019-0255-1. Accessed 14 Jul. 2023. 

Parazzini F, Di Martino M, Pellegrino P. Magnesium in the gynecological practice: a literature review. Magnes Res. 2017 Feb 1;30(1):1-7. English. doi: 10.1684/mrh.2017.0419. PMID: 28392498. 

Možda ćete biti zainteresirani