Ublažite simptome menopauze

Simptomi menopauze, kao što su neredovite menstruacije, valovi vrućine, noćno znojenje, ispadanje kose, glavobolje i migrene, smanjen libido, vaginalna suhoća, bolovi u zglobovima i inkontinencija, razdražljivost, depresija i nesanica, možemo ublažiti prirodnim putem.

image

Izraz menopauza potječe iz grčkog jezika i doslovno znači prestanak menstruacije.

U tijelu žene u razdoblju oko menopauze nastaju promjene koje su posljedica smanjenog stvaranja hormona u jajnicima, prvenstveno estrogena. Kada stvaranje hormona u jajnicima padne ispod razine koja izaziva menstruaciju, ona izostaje.

Kod većine žena se javljaju različiti simptomi koji uvelike mogu smanjiti kvalitetu života. Takvo stanje možete ukloniti nadomjesnom hormonskom terapijom ili biljnim ekstraktima koji oponašaju djelovanje hormona estrogena i na taj način ublažavaju simptome.

Prirodna pomoć za uklanjanje simptoma

Takav prirodni ekstrakt je i Menagold, koji sadrži 100 % prirodne sastojke kao što su: sojini izoflavoni, crna djetelina, kineska anđelika, vrkuta i hmelj.  

Menagold:

  • sadrži 100 % prirodne sastojke
  • tajna djelovanja je u kombinaciji 5 sastojaka: sojinih izoflavona, crvene djeteline, kineske anđelike, vrkute i hmelja.  
  • Uklanja valove vrućine, noćno preznojavanje i sve ostale simptome menopauze.
  • pomaže uspostaviti hormonalnu ravnotežu i regulira menstrualni ciklus.  

Kako pomaže soja

Djeluju vrlo slično kao ženski spolni hormon estrogen. Prirodna razina estrogena se kod žena koje su u menopauzi smanjuje, a izoflavoni pomažu ublažiti te nastale promjene.

  • smanjuju val vrućine (valunge) za 54 % i
  • smanjuju suhoću rodnice za 60 %.* i na taj način povoljno djeluju na vaginalnu floru

Kako pomaže crvena djetelina

Kao i soja, crvena djetelina (»red clover«) sadrži puno izoflavona, ali uz to i druge sastojke poput kumarine, tanine, fenole, flavonoidi, selen, kalcij, krom, magnezij, kositar, tiamin ili vitamin B1, niancin te vitamin B3, vitamin C, fosfor, bakar. Kao i kod soje i ti izoflavoni ublažavaju simptome u menopauzi.

Kako djeluje kineska anđelika

Anđelika ili Dong Quai je poznata kao ženski ginseng, biljka koja je u narodnoj medicini i kod drevnim iscjeliteljima iznimno cijenjena zbog pozitivnih učinaka kod liječenja hormonalnih problema. Vrača energiju i poboljšava krvnu sliku, uklanja nesanicu i regulira menstrualni ciklus, opušta grčeve maternice i želuca pa je zbog toga idealna pomoć kod liječenja menstrualnih bolova.

  

Kako djeluje vrkuta

Najbolji je prijatelj žene jer ublažava sve ženske bolesti i probleme kao što su menstrualni bolove, regulira neredovite menstruacije, uklanja vaginalni iscjedak, ublažava razne želučane i crijevne probleme, osobito dijareju.

Kako djeluje hmelj

Ima slična djelovanja kao i vrkuta. U narodnoj medicini se već duže vrijeme koristi za smirivanje i uklanjanje nesanice