Se ne možete riješiti kilograma? Prvo obratite pažnju na štitnjaču!

Vam se čini da vas deblja i sama pomisao na hranu? Odričete li se hrani, ali ne postižete nikakve rezultate? Redovito vježbate, a ne možete se riješiti viška kilograma? Skrajnje je vrijeme da promijenite vašu strategiju. Sve to vam možda uzrokuje usporeni rad vaše štitnjače. 

image

Imate li problema s viškom kilograma i niti jedna dijeta vam ne pomaže? Velika vjerojatnost je da vaša štitnjača ne radi tako kao što bi trebala. Naime štitnjača, mala žlijezda koja je slična leptiriću, nadzire rad svake stanice, tkiva i organa u tijelu – od mišića, kostiju, kože preko probavnog sustava do mozga i srca. Njihov rad nadzire na način da izlučuje hormone koji reguliraju koliko će brzo i učinkovito stanice pretvoriti hranjive tvari u energiju – taj kemijski proces nazivamo probava ili metabolizam.

Usporen rad štitnjače = usporen metabolizam = problemi s kilogramima

Ako štitnjača ne proizvodi hormone u dovoljnim količinama dolazi do poremećaja svih funkcija u tijelu. U većini slučajeva je uzrok usporen rad štitnjače koja zato ne proizvodi dovoljno hormona, a koji u tijelu sudjeluju u brojnim funkcijama. Taj problem se češće javlja kod žena. Kakve su posljedice? Usporeni su svi tjelesni procesi među kojima i probava masnoća, ugljikohidrata te bjelančevina – zato se nam počinje nakupljati višak kilograma, stalno smo umorni i bez energije, a oslabljena je i regeneracija tijela.

Probleme sa štitnjačom ima oko 20 %  Hrvata, prije svega Hrvatica

Jeste li znali? Prema podacima većih epidemioloških istraživanja zaključili smo da u Hrvatskoj, više od 20 % odraslih ima probleme sa štitnjačom. Češći su kod žena, a rizik od nastanka se povećava starenjem. U velikoj većini se nepravilan rad štitnajče niti ne primjeti sve dok ne dođe do ozbiljnijih komplikacija. razlog je da je usporen rad štitnjače teško prepoznati, a simptomi su vrlo opći zato ih je teško povezati upravo sa štitnjačom. To mogu potvrditi samo specijalistički pregledi.

Vam se čini da vas deblja i sama pomisao na hranu? Ako je dogovor da, to može biti znak upozorenja da vaša štitnjača djeluje usporeno. Drugi najčešći simptomi koji se javljaju samostalno ili zajedno su:

  • nepodnošenje hladnoće (osjećaj hladnoće čak i kada drugima nije hladno),
  • suha koža,
  • lomljivi nokti,
  • povećano ispadanje kose,
  • osjećaj trnaca u rukama,
  • napuhnuto lice.

Ako imate znakove koji bi mogli ukazivati na usporen rad štitnjače, a prije svega ako se unatoč trudu ne možete riješiti viška kilograma, zaboravite na dijetu! I dalje se pridržavajte općih preporuka za poboljšanje načina života koje uključuju upotrebu visoko kvalitetnih namirnica i redovitu tjelovježbu. Novi korak je da ponudite potporu vašoj žlijezdi koja regulira potrošnju energije u tijelu – vašoj štitnjači. Kao prvi na Hrvatskom tržištu predstavljamo vam 100 % prirodni proizvod koji nudi potpuno potporu vašoj štitnjači – TiroLux.

Kako vam TiroLux može pomoći smršaviti?

TiroLux potiče nastanak hormona štitnjače te tako štiti štitnjaču i jetra, u kojima u velikom mjeri nastaju aktivni oblici hormona štitnjače T3. Pažljivo odabrani sastojci TiroLuxa koji dokazano podupiru rad štitnjače su: aminokiselina L-tirozin, minerali (selen, bakar, magnezij, mangan i cink) te ekstrakti guggulove smole, smeđe morske alge (visok sadržaj joda), šisandre i svetog bosiljka.