Sačuvajte zdravu jetru

Jetra je najveća žlezda u ljudskom telu i odgovorna je za približno 500 različitih funkcija. Ovaj vitalni organ obrađuje skoro sve što konzumiramo, udišemo ili apsorbujemo preko kože. Njena najvažnija uloga je razgradnja i eliminacija štetnih materija. Budući da je jetra odgovorna za mnoge vitalne funkcije, njeno oštećenje može negativno uticati na gotovo sve organske sisteme.

image

ŠTA JE ZAPRAVO MASNA JETRA?

 Jetra pomoću želudačne kiseline razgrađuje masti koje smo uneli hranom. Zbog nezdravog načina života, toksina, nepravilne ishrane, jetra nije u stanju da efikasno obavlja svoje osnovne funkcije. Hrana koja sadrži suviše masti opterećuje jetru. Višak masnoće se taloži između ćelija jetre i ometa njenu osnovnu ulogu – detoksikaciju. Prekomerna telesna težina takođe dovodi do disfunkcije jetre.

 

ZNAKOVI KOJI UKAZUJU NA DISFUNKCIJU JETRE

Simptomi bolesti jetre mogu uključivati:

  • Umor
  • Gubitak apetita
  • Mučninu
  • Povraćanje
  • Bol u stomaku
  • Žuticu

 

KAKO NA PRIRODAN NAČIN SAČUVATI ZDRAVU JETRU

 Jedan od načina da se brinete o svojoj jetri je vežbanje. Vežbanje će vam pomoći da smršate i tako smanjite prisustvo masnoće u telu koja šteti jetri.

Jedite što više voća i povrća. Ono nam pruža puno hranljivih materija uključujući vitamine, minerale, antioksidanse koji jačaju imuni sistem i pomažu u borbi protiv infekcija i bolesti.

Oksidacijski stres nam takođe ukazuje na moguće prisustvo bolesti jetre. On prouzrokuje oštećenje membrane jetrinih ćelija. Zato je kod ljudi koji imaju veći rizik za oboljenje jetre potreban dodatan unos antioksidanata.


Vitamin E i ekstrakt listova artičoke imaju antioksidativni efekat i na taj način štite ćelije jetre od oksidacijskog stresa. Do ovakve zaštite na prirodan način možemo doći korišćenjem proizvoda Hepafar, koji sadrži kombinaciju prirodnih fosfolipida iz sojinog lecitina, ekstrakt listova artičoke i vitamin E.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod