Riješite se problema u menopauzi

Menopauza je stanje koje kod nekih žena može započeti dosta rano, a prosječna starost je oko 51. godine. Riječ je o stanju koji je dio procesa starenja i ne možemo ga izbjeći. Ono što možemo učiniti jest, da simptome menopauze ublažimo odnosno njihov neugodan utjecaj na žensko raspoloženje.

image

Riječ menopauza predstavlja vrijeme od zadnjeg menstrualnog krvarenja. Menopauza nastupa kada jajnici prestanu djelovati, a žena pređe iz rodnoga u nerodno stanje. Žena u tom razdoblju ostane bez svojih prirodnih zaštitnika u obliku spolnih hormona, estrogena i progesterona. Za većinu problema i simptoma povezanih s menopauzom je kriv pad koncentracije estrogena u tijelu.

Značajni fizički i psihički simptomi

Sve žene menopauzu ne doživljavaju jednako. Dio žena, a tih je tek nekoliko postotaka, menopauzu osjeća samo kao izostanak menstruacije, dok se veći dio žena suočava s velikim tjelesnim i psihičkim promjenama. Sve to je povezano s postepenim prestankom djelovanja jajnika.

Simptomi koji su značajni za razdoblje menopauze, osim neredovite menstruacije, su valunzi, noćno znojenje, ispadanje kose, glavobolje i migrene, nizak libido, suha rodnica i bolovi u zglobovima te inkontinencija. Kod psihičkih simptoma je prisutna razdražljivost, depresija i umor. Svi ti problemi se po intenzitetu razlikuju od žene do žene. Važno je da ih žena prepozna te pravovremeno ukloni ili ublaži jer tako dobiva na kvaliteti života. Osim pravilne prehrane i puno kretanje, važno je i konzumiranje prirodnih nadopuna prehrani i biljnih koncentrata. Biljni koncentrati simuliraju djelovanje hormona estrogena te tako dokazano ublažavaju simptome menopauze.

Pomoć prirode

Kapsule Sensilab MenaGold sadrže prirodne sastojke. To su sojini izoflavoni, crvena djetelina, kineska anđelika, vrkuta i hmelj. Ti sastojci pomažu kod uklanjanja valunga, noćnog znojenja i svih ostalih simptoma menopauze, a ujedno pomažu i kod uspostave hormonske ravnoteže i normalizacije menstrualnog ciklusa.

Izoflavoni iz soje i crvena djetelina djeluju slično kao ženski spolni hormon estrogen. Prirodna razine  estrogena se kod žena u menopauzi snižava, a izoflavoni pomažu ublažiti tu promjenu i pomažu u ublažavanju ostalih menstrualnih simptoma. Kineska Anđelika je poznata kao ženski ginseng, biljka koja je bila jako cijenjena kod drevnih ozdravitelja zbog svojih iznimnih svojstva u liječenju ženskih problema i hormonskih smetnji. U menopauzi je zapaženo njeno djelovanje na smanjenje valunga, glavobolja i problema sa spavanjem. Vrkuta pomaže kod ublažavanja svih ženskih problema, pa tako utječe na smanjenje menstrualnih bolova i uravnotežava neredovite menstruacije. Vrkuta i hmelj su poznati po tome što uklanjaju nesanicu koje je isto tako posljedica menstrualnog razdoblja.

MenaGold sadrži sinergiju svih spomenutih koncentrata  pa se tako konzumiranje proizvoda preporuča u razdoblju menopauze kako bi ublažili simptome. MenaGold djeluje brzo o učinkovito. Prve rezultate možemo zapaziti već nakon 14 dana redovitog uzimanja.