Ravnotežom hormona do optimalnog zdravlja

Nedostatak menstruacije ili preobilne, slabe te neredovite menstruacije, višak kilograma i velika želja za slatkim. Sve to može uzrokovati hormonska neravnoteža. Svi ti problemi mogu postati još veći ako ne pronađemo rješenje.

image

Hormonska neravnoteža remeti menstrualni ciklus

Problemi s menstrualnim ciklusom mogu biti posljedica hormonske neravnoteže. Nju uzrokuje neravnoteža između hormona progesterona i estrogena. Ako imamo previše ili premalo kojeg od ta dva hormona dolazi do poremećaja menstrualnog ciklusa. Probleme s menstruacijom također može uzrokovati i poremećen metabolizam hormona estrogena. Suvišan estrogen koji bi se trebao izlučiti iz tijela ostane u tijelu i narušava hormonsku ravnotežu. 

Probleme uzrokuju i ksenoestrogeni

U tijelu može biti povišena razina hormona estrogena zbog ksenoestrogena. To su kemikalije koje mogu biti u kozmetici, parfemima, namještaju, plastici te industrijski prerađenoj hrani. Ksenoestrogeni remete pravilan rad naših hormona jer se vežu na ista mjesta (receptore) na koja se vežu naši hormoni i usporavaju rad hormona te uzrokuju hormonsku neravnotežu.

Važna je ravnoteža svih hormona

Svi hormoni u našem tijelu međusobno su povezani i reguliraju sve naše funkcije u tijelu. Zbog toga neravnoteža jednog hormona narušava ravnotežu drugih hormona. Uzrok problema s hormonima je najčešće povišena razina hormona kortizola. Naime, kortizol izlučuje nadbubrežna žlijezda koja izlučuje i ženske spolne hormone. Ako se poremeti izlučivanje hormona kortizola, poremeti se i izlučivanje ženskih hormona. Dolazi do hormonske neravnoteže koja negativno utječe i na pravilan rad žlijezde štitnjače.

U harmoniji s hormonima!

Paket U harmoniji s hormonima! je osnovan kao cjelovito rješenje za probleme s hormonskom neravnotežom:

Ultimativna kombinacija 100 % prirodnih sastojaka za:

  • smanjenje simptoma pregorjelosti
  • bolje podnošenje tjelesnog i psihičkog stresa
  • čišćenje jetre
  • ubrzavanje metabolizma i regulaciju tjelesne težine
  • gubitak viška kilograma