Prvi proizvod koji se usredotočuje isključivo na pomoć kod učenja

»Sve je počelo tako da je poduzeće Sensilab organiziralo izazov za studente Gea college. Tema izazova je bila razviti ideju za novi proizvod koji bi bio zanimljiv mladima. Glavna nagrada je bila plaćena praksa u poduzeću Sensilab« objasnio je Žan Knehtl, jedan od dva studenta koje je Sensilab primio na plaćenu praksu. Njihova je ekipa naime pobijedila u izazovu.  

image

Rezultat studentskih želja, Žanovog truda i Sensilab znanja!

Razgovarali smo s 22-godišnjim Žanom Knehtlom koji je s svojim studijskim znanjem i u sudjelovanju sa Sensilabovim stručnjacima razvio proizvod, koji će studentima uvelike olakšati studentske obaveze.
Brain Boost – proizvod koji probudi tvoj um i pomaže mu prelaziti granice!

Kako je nastala ideja za Brain Boost?

Ideja za »instant pomoć za učinkovito studiranje« Brain Boost je nastao dok su se pripremali za studentski izazov. Dok su istraživali, zaključili su da takvog proizvoda koji bi se usredotočio direktno na učenje još nema. Zanimanje studenata za takav proizvod, je s druge strane veliko. Kada smo napokon bili sigurni što želimo (poticanje sposobnosti pamćenja), predložio sam da upravo to i razvijemo.

Kako bi jednostavno objasnio što je Brain Boost?

Žan nam je objasnio da se radi o proizvodu koji ti uvelike može olakšati studiranje i vanstudijske obaveze. "Kada sam ga sam prvi put testirao, stvarno nisam očekivao takav učinak. U prvoj fazi te izuzetno probudi, više nego šalica turske kave. Zatim se osjeti djelovanje drugih sastojaka koji su protuteža kavi. Na mom primjeru recimo, kava me isto dobro probudi, ali me istovremeno čini nemirnim i ne skoncentriranim. Kod Brain Boosta te ostali sastojci umire i daju ti bolji fokus.

Kako se oblikovao sastav Brain Boosta?

Zapravo se radi o procesu od 4 faze. Prva faza je bilo istraživanje na terenu, znači istraživale su se potrebe studenata. Zaključak je bio da većina želi proizvod s kojim bi poboljšali koncentraciju i smanjili stres.

Žan je zatim temeljito istražio koje prirodne tvari omogućavaju takve učinke. Kao što je Žan naglasio, na tržištu je mnogo sličnih proizvoda, ali je on u suradnji sa Sensilabovim farmaceutom Davidom Drćečnikom odabrao one najbolje, koji su također i mnogo skuplji od onih običnih. Držečnik je zatim sastojke testirao u laboratoriju i razvio formulu koja je najučinkovitija. Kada su gotovi proizvod testirali sa studentima, dojmovi su bili i više nego pozitivni. Svi su htjeli znati kada će proizvod biti dostupan na tržištu.

"Predložio sam sastojke koje umiruju bez učinka pospanosti, te sastojke koji dokazano povećavaju koncentraciju i sposobnosti pamćenja. Cijelim putem sam se držao načela da moramo izabrati one najbolje i prirodne sastojke, koji će dobro utjecati na studente."