5 slabih navika koje pospješuju proces starenja

Starenje ne možemo zaustaviti, no možemo usporiti. Važno je da se klonimo loših navika.

image

Najslabije navika koje si ne možemo priuštiti ako želimo sačuvati mladolik izgled je pušenje i prekomjerno konzumiranje alkohola. Obje navike ostavljaju za sobom negativne posljedice na koži i cijelome tijelu. Ponekad nismo ni svjesni da to utječe na prebrzo starenje. 

DINAMIČAN TEMPO ŽIVOTA  nas »prisiljava« da jedemo nezdravu i brzu hranu. Ako želimo da nam koža bude mekana, sjajna i fleksibilna, jedite što više sviježe pripremljene hrane. Barem jedan obrok na dan neka bude sastavljen od sezonskog voća, a glavni obrok neka se temelji na kuhanom povrću. 

STRES je jedan od najvećih »neprijatelja« starenja. Pronađite način da smirite um i tijelo. Mir možete ponaći u meditaciji, jogi, šetnji prirodom ili čitanju knjige. Za smirenje živaca može biti zaslužna i hrana koja sadrži puno vitamina B, magnezija, cinka i kalcija. Posegnite za hranom kao što su borovnice, naranča, orasi, zeleno lisnato povrće, ribe, slatki krumpir, mlijeko s manje masnoće i meso od purana. 

Pijte dovoljno tekućine! Često to spominjemo u tekstovi, no UNOS PREMALE KOLIČINE VODE dovodi do dehidracije organizma. To dovodi do umora, lošeg raspoloženja i postepenog starenja organizma.  

Krečite se! PREMALO KRETANJA dovodi do slabije i usporene probave. Masti se gomilaju, osjećamo slabost, nedostaje nam energije i motivacija.