Priuštite odmor svojoj jetri - itekako joj je potreban

Nakon sezone bezbrižnog uživanja u hrani i alkoholu posve je normalno da se osjećate pomalo depresivno, a tu su i fizički simptomi: nadutost, umor i probavne smetnje. Tipična hrana bogata šećerima i ostalim ugljikohidratima, mastima i umjetnim dodacima bogat je izvor toksina štetnih ne samo za jetru, već i za zdravlje u cjelini.

image

 

Što su toksini i kako oni ulaze u tijelo?


Toksini su sve što može naškoditi živom i zdravom organizmu, a u naše tijelo ulaze uz pomoć unutarnjih reakcija ili vanjskih čimbenika.

Egzogeni toksini
Dolaze iz okoline: ulaze u tijelo s hranom, zrakom i vodom. Primjeri egzogenih toksina su kemikalije u procesiranoj hrani, zagađeni zrak, alkohol, pesticidi i lijekovi.

Endogeni toksini
Dolaze iz unutrašnjosti tijela te se smatraju sporednim proizvodom staničnog metabolizma. Nekad ih se naziva metabolički otpad, a uključuju mliječne kiseline, urin, amonijak, kvasac i bakterije.
Nakon blagdanske sezone, koju mnogi od nas naviknuti na slavlje produže i u siječnju, naša je jetra prepuna toksina. Najgore namirnice koje "ubijaju" jetru su bogate trans masti, šećeri (uključujući i fruktoze) te jednostavni ugljikohidrati.

Priuštite odmor svojoj jetri

Jetra, žuč, probavni i urinarni trakt, krv i limfni sustav rade zajedno kako bi se osigurala eliminacija toksina iz tijela. Svaki od tih organa ključan je za opstanak, ali upravo je jetra ta koja najviše sudjeluje u detoksikaciji organizma. Drugim riječima, ako smo tijelo preopteretili toksinima, jetra je pod velikim pritiskom i ne može normalno obavljati svoju funkciju.

Ako se ovo dogodi, osjećamo neke od ovih simptoma:

  • slabost, umor i nedostatak energije,
  • spora probava, mučnina i povremeno povraćanje,
  • problemi s kožom, svrbež kože i promjene boje (žućkasti ten)
  • bol u trbuhu 
  • akumulacija masnoće oko struka

30-dnevna detoksikacija za zdravu jetru!

30 DAYS Liver Detox je sveobuhvatan program za učinkovito čišćenje i liječenje jetre, a uključuju tri proizvoda koji ove funkcije obavljaju i danju i noću.

Morning purification sadrže ekstrakt plodova odgaline, sikavice i crnog papra.
Day support sadrže ekstrakt artičoke, kurkume i crnog papra.
Night care sadrže ekstrakt ružmarina, cikorije i crnog papra.

Kako bi se pobrinuli za dodatnu potporu kod čišćenja jetre i zaštitu jetrenih stanica, Uz 30 days liver detox pogram, poklanjamo vam Mlijeko čička. Potpuno prirodan dodatak koji će ukloniti toksine, obnoviti stanice vaše jetre i zaštiti ih.