Previše estrogena = masne naslage na trbuhu i stražnjici!

Želite smršaviti, a nikako vam ne ide? Trudite li se i odričete, a rezultati nikako da dođu? Vjerovatno već znate da za mršavljenje nema univerzalnog recepta jer kod različitih ljudi djeluju različiti pristupi. Ali nešto svakako imamo slično – način kako se masnoće3 raspoređuju u našem tijelu. I to je ključ do uspješnog i učinkovitog mršavljenja. 

image

Raspodjela masnoća kod žena povezana je s prekomjernom aktivnosti estrogena. Kada uravnotežite svoje hormone ubrzo će se pokazati i rezultati na vašoj tjelesnoj težini.

Gospođe i gospođice!

Dok ne uravnotežite nivo estrogena nećete se moći riješiti masnoća na trbuhu, bokovima i bedrima.

Kao i kod svih hormona tako je i kod estrogena najvažnija ravnoteža. Nivo estrogena se obično uravnotežuje s nivoom drugih spolnih hormona u tijelu, kao što je progesteron kod žena. Tijelo može jedino tako optimalno funkcionirati. Kada se ta ravnoteža poruši to možete primijetiti tako što pridobijete na tjelesni težini, masnoće se vam nakupljaju baš na određenim mjestima i s pojavom određenih bolesti.

Kakve veze ima estrogen s masnoćama?

Estrogen potiče rast estrogensko osjetljivih tkiva tako da povećava tkiva na koja estrogen najviše utječe – a to je masno tkivo. Kod žena su to prije svega predjeli na bokovima, bedrima i stražnjici a čak i na donjem dijelu ruku.

Masno tkivo koje je posebno osjetljivo na estrogen često se naziva i tvrdovratna masnoća jer se je vrlo teško riješimo samo s tjelovježbom i dijetama. Važno je znati i da višak estrogena uzrokuje začaran krug: estrogen potiče taloženje masnoća, u masnom tkivu nastaje estrogen (ne samo u jajnicima koji su glavni "proizvođač" estrogena). Zato s povećanjem masnog tkiva nastaje veća količina estrogena koja ponovno potiče povećanje masnih stanica gdje nastaje više estrogena… Takvo nakupljanje kilograma možemo učinkovito spriječiti jedino tako da uravnotežimo nivo estrogena u tijelu.

Konačno možete zaboraviti na masne jastučiće na trbuhu i stražnjici!

Proizvod EstroLux, provjerenim biljnim ekstraktima i posebno odabranim vitaminima uravnotežuje nivo estrogena u tijelu te sprječava posljedice prevladavanja estrogena u tijelu. Proizvodu smo sodali i Slimcut Drainer koji će dodatno ubrzati izlučivanje viška hormona iz tijela. Osim toga će se vidljivo smanjiti masne naslage na kritičnim predjelima tijela, uravnotežiti će menstrualni ciklus, ublažiti predmenstrualni sindrom i smanjiti mogućnost policističnih jajnika.