Kad mi je prijateljica rekla za svoj čudan dnevni ritual, mislila sam da se šali. Nekoliko tjedana kasnije izgubila sam 10* kilograma, pobijedila umor i vratila svoj život – u 45. godini.

image

Nešto se slično dogodilo gotovo svima nama:


Bio je ponedjeljak ujutro i izvukla sam se iz kreveta, osjećajući se iscrpljenija no ikad.


Pogledala sam se u ogledalo i NIJE mi se svidjelo ono što sam vidjela: pretila 45-godišnja žena obilježena godinama i umorom, s istaknutim trbuhom te suhom i iziritiranom kožom.


“Što sam napravila da ovako izgledam?!” Pomislila sam.


Osim dosadnog trbušnog sala, moje je tijelo bilo stalno umorno i slabo bez ikakvog meni razumljivog razloga. Kad sam došla u rane četrdesete, osjećala sam se kao da je cijelo moje tijelo diglo ruke od mene.


Svi moji problemi – višak kilograma, umor, razdražljivost, problematična koža – došli su u isto vrijeme, kao da su se svi urotili protiv mene. Tog sam jutra bila u emocionalnom i fizičkom neredu i poželjela sam se vratiti u svoje srednje dvadesete kad se sve činilo tako lako.

image

Bok, moje ime je Petra Kohler. Imam 45 godina i u ovom bih članku željela podijeliti kako me je ova bolna spoznaja dovela do toga da skinem više od 10* kilograma masnoće u nekoliko tjedana bez drastičnih dijeta ili intenzivnih treninga.


Nakon godina isprobavanja bezbrojnih beskorisnih dijeta i ispijanja kave za kavom kako ne bih zaspala tijekom dana, došla sam do neočekivanog otkrića zbog kojeg sam se osjećala kao potpuno druga žena.


Naučila sam da se gotovo svi moji problemi – umor i razdražljivost, salo na trbuhu, suha koža – svode na jedan zanemaren organ. Jetra je odgovorna za više od 500 funkcija u tijelu, uključujući eliminaciju toksina i sagorijevanje masnoće, ali rijetko dobiva pozornost koju zaslužuje.


Kada je jetra preopterećena toksinima, to može utjecati na naše zdravlje na mnogo načina: mogli bismo osjećati stalni umor, boriti se s debljanjem, osobito u području trbuha, mogli bismo imati suhu kožu, svrbež ili općenito problematičnu kožu i možda čak imaju povećane razine kolesterola i triglicerida. Prema nutricionistu mog prijatelja, 25% Europljana ima preopterećenu jetru**, a mnogi toga nisu ni svjesni.


Srećom, otkrila sam jednostavan trik koji svatko može uključiti u svoju dnevnu rutinu kako bi podržali ovaj snažan organ i poboljšalii svoj život u bilo kojoj dobi. Bila sam vrlo skeptična kad sam prvi put čula za ovaj savjet o zdravlju jer sam već isprobala toliko stvari bez puno uspjeha.


Ali nakon što sam ovu naviku uključila u svoju svakodnevnu rutinu nekoliko tjedana, primijetila sam ogroman porast energije i odjednom je postalo mnogo lakše smršaviti. Izgubila sam više od 10* kilograma tvrdoglave masnoće zahvaljujući ovoj novoj navici i s ponosom mogu reći da se sada osjećam življom, snažnijom i fokusiranijom nego što sam bila desetljećima.


Ako je meni tako dobro djelovalo, vjerujem da može pomoći i drugim ženama koje su umorne od osjećaja nezadovoljstva svojim izgledom, iscrpljenosti i nemotivacije. Trik koji ću vam ispričati možda nije za vas, ali vjerujte mi; vrijedi pogledati.

Dan kada sam shvatila da MORAM vratiti svoj život na pravi put.

image

Sebe bih definirala kao običnu ženu. Imam sjajan posao, divnog muža i dvije kćeri koje volim više od svega. Imam sve što mi je potrebno da se osjećam sretno i zadovoljno u svom osobnom životu.


Ipak, s vremena na vrijeme, u meni se čuje grozan glas koji mi govori da sam predebela, previše lijena i nedovoljno zdrava. Mrzim taj glas, ali u isto vrijeme znam da odražava nešto što je barem djelomično istina.


Sve do svoje tridesete bila sam u izvrsnoj formi: ravan trbuh, izvrsna koža, zračila sam energijom – bez potrebe za velikim naporom.


No nakon rođenja moje druge kćeri Emilije nešto se promijenilo. Počela sam se debljati i nisam se mogla riješiti viška bez obzira što sam pokušavala.


U isto vrijeme, moja energija je prilično nestala. Od kad sam se probudila do kad sam otišla u krevet, osjećala sam se iscrpljeno. Jedina stvar koja me držala budnom bile su bezbrojne šalice kave koje sam pila svaki dan.


Osjećala sam se zarobljenom u začaranom krugu debljanja, problema sa spavanjem i iscrpljenosti: boreći se s težinom osjećala sam se potišteno, što me tjeralo da se tješim hranom koju nisam smjela jesti, što je dovelo do još većeg debljanja.


Nekih sam dana uspjela ostati pozitivan fokusirajući se na sve stvari koje sam voljela u svom životu – svoju strast prema prirodi i vrtlarenju i svoju prekrasnu obitelj.


Ali kad sam se tog ponedjeljka ujutro probudila da bih otišla na posao, u ogledalu sam vidjela samo ovo: iscrpljenu ženu s 10 kilograma viška masnog tkiva, bez sjaja kože i kose i potpunim nedostatkom volje.


Tog tmurnog dana odlučila sam da mi je dosta. Morala sam učiniti nešto da promijenim svoj život.

Zašto su rješenja za mršavljenje često beskorisna: bolna istina koju brendovi za mršavljenje skrivaju od vas

image

Ako pokušavate smršaviti, znate jednako dobro kao i ja da postoje stotine takozvanih "čudesnih rješenja" dostupnih na internetu.


Obećavaju vam da ćete u dva tjedna moći izgubiti 20 kilograma, a sve to uz ukusne obroke svaki dan i bez odlaska u teretanu.


Nepotrebno je reći da većina ovih "rješenja" ne funkcionira, ali i ja sam nasjela na ta prazna obećanja. Isprobala sam desetke popularnih rješenja u svojim pokušajima da smršavim i poboljšam svoje zdravlje.


Isprobala sam keto dijetu, vegansku dijetu, dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata, Dukanovu i Atkinsovu dijetu i mnoge druge. Počela sam trčati tri puta tjedno i preskakati obroke koristeći povremeni post i aplikaciju za praćenje kalorija.


Ali svaki put je bila ista priča: izgubila bih nekoliko kilograma u 2-3 tjedna prije nego što bih se u sljedećim tjednima vratila još deblja – to je poznati yo-yo efekt o kojem svi pričaju i koji ste vjerojatno i vi iskusili .


Veliki problem s ovim dijetama i rješenjima za mršavljenje je taj što nisu napravljeni da budu održivi tijekom vremena. Nakon nekog vremena vaše tijelo se zasiti drastičnih ograničenja hrane.


U mom slučaju, nakon nekoliko tjedana rigorozne dijete, počela se javljati neodoljiva želja za hranom. Još gore: imala sam mučnine i glavobolje, osjećala sam slabost i, iskreno, nisam se osjećala nimalo sretnije, baš naprotiv.


Dakle, da, moguće je smršaviti u kratkom roku s proizvodima za mršavljenje koji obećavaju brze rezultate ili brzim dijetama. Nažalost, rezultate je teško održati i možda neće imati najbolji učinak na naše zdravlje i razinu energije.


Koja je svrha smršaviti 15 kilograma ako se osjećate slabo i loše ste raspoloženi? Nema smisla.


Jednog dana, dok sam dijelila svoje frustracije s prijateljicom koju sam upoznala na jogi, saznala sam nešto zaista neočekivano.


Nešto što se pokazalo kao "šifra za varanje" za poboljšanje mog zdravlja, a što bi vrlo dobro moglo poboljšati i vaše. Ako ovo što ću vam reći zvuči čudno, vjerujte mi, vrlo je učinkovito.

Otkrila sam da su gotovo svi moji zdravstveni problemi bili vezani uz ovaj važan organ.

image

Moja prijateljica joga objasnila je da se i ona, ne tako davno, stalno osjećala umorno, lijeno i borila se sa svojom težinom. Pitao sam je: "Kako si izašla iz ovog začaranog kruga?"


Rekla je:


“Otišla sam kod nutricioniste. Rekla mi je da su svi ti problemi – višak kilograma, umor, loše raspoloženje, suha koža – često uzrokovani preopterećenom jetrom. To je malo poznat problem koji pogađa 1 od svaka 4 Europljanina!**


Začudila sam se kad je to rekla.


“Znam da je čudno, ali kada shvatite kako funkcionira jetra, shvatit ćete zašto se svi ti problemi pojavljuju u isto vrijeme. Jetra je jedan od najvažnijih organa u našem tijelu i obavlja preko 500 funkcija.


Kada može djelovati kako je predviđeno, uklanja toksine iz tijela, doprinosi normalnoj probavi, regulira aminokiseline, prerađuje glukozu i još mnogo toga.


Ali kada je pretrpan toksinima zbog našeg nezdravog načina života, postaje nesposoban ispravno čistiti naše tijelo i ne može prerađivati hranjive tvari i masti, što može drastično usporiti naš metabolizam i možda dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih problema. Jetra nas ne boli, pa možda ne znamo da imamo problem, ali možemo primijetiti umor, višak kilograma (posebno oko trbuha), problematičnu kožu, povišene razine kolesterola i triglicerida te poteškoće s mršavljenjem.”


Nikad prije nisam čula za "preopterećenu jetru". Nisam vidjela kako takav organ može imati tako značajan utjecaj na naš svakodnevni život. Ali želeći saznati više, pitala sam je kako je riješila svoj problem.


“Upravo sam to pitanje postavila nutricionistici. Rekla mi je da je ključ potpore jetri i osiguravanja da može funkcionirati kako treba pomaganje u detoksikaciji.


Učinkovit način za to je prirodni sastojak koji se zove mliječni čičak. Pokazalo se da silibin, glavni aktivni spoj u ekstraktu mliječnog čička, podržava zdravlje jetre i detoksificira vašu jetru ispiranjem toksina. Ali njegove moći tu ne prestaju.


Također pomaže u regeneraciji i zaštiti je od oštećenja jer potiče sintezu proteina potrebnih za pravilno funkcioniranje stanica i jača stanične stijenke jetre kako bi spriječio ulazak toksina.


A tu su i drugi prirodni ekstrakti i određeni vitamini koji mogu pomoći u održavanju jetre: artičoka, vlakna akacije, cikorija, ružmarin, vlaknagume akacije i vitamin E.”

Zatim je objasnila kako je uspjela podržati svoju jetru s dva proizvoda na prirodnoj bazi koje je preporučila njena nutricionistica. 

image

“Hoćeš li mi reći da se svi moji problemi mogu riješiti korištenjem suplemenata koji sadrže ove sastojke?” upitala sam skeptično.


"Pa, nije tako jednostavno", rekla je.


“Mogla bi – ali sa zanemarivim rezultatima. Stvar je u tome što, iako su vrlo korisni, ti se sastojci ne moraju nužno lako apsorbirati u tijelo. Čičak, na primjer. U svom biljnom obliku, čičak ima slabu bioraspoloživost, što znači da ga vaše tijelo ne može iskoristiti puno, pa su njegovi učinci jedva primjetni.”


"Kako onda mogu iskoristiti sve dobrobiti ovih sastojaka?"


“Moja nutricionistica preporučila mi je ove sjajne proizvode: Hepafar Forte i Hepafar Fibers! Hepafar Forte je dizajniran za što učinkovitiju detoksikaciju vaše jetre. Sadrži revolucionarni patentirani oblik mlijeka čička (silybin) obavijen fosfolipidima. U tom obliku, vaša ga jetra može koristiti do 10*x učinkovitije – što se prevodi u 10*x jače učinke detoksikacije!


I to samo zahvaljujući mlječici i njenoj naprednoj isporuci fosfolipida. Uz dodatak ekstrakta crnog papra i njegovog 95% udjela piperina, apsorpcija ostalih biljnih ekstrakata povećava se do 30*%. A Hepafar Fibers je tu da vam pomogne zauvijek eliminirati toksine snagom vlakana akacije gume.”


“Koristim ih svaki dan već 3 mjeseca i nikada nisam tako brzo otapala masnoću i osjećala se tako dobro. Probava i koža su mi puno bolji. Ukratko, osjećam se kao da imam zdravije tijelo u formi. I kao što vidite, prilično je utjecalo na moje raspoloženje!”


Kad mi je to rekla, bila sam znatiželjna saznati više. Znam da se moja prijateljica prije mnogo mučila, i ako je njoj uspjelo, možda bi moglo i meni.


Pogledala sam web stranicu Sensilaba, proizvođača koji proizvodi liniju proizvoda Hepafar, i vidio da imaju izvrsne recenzije i milijune kupaca.


Ovo nije prvi put da testiram ovakve proizvode, ali odlučila sam ih isprobati iz znatiželje. Tvrtka također nudi jamstvo povrata novca, pa sam pomislio: u najgorem slučaju, ako ne uspije, dobit ću svoj novac natrag.


Moj prijateljica mi je rekla da je preporučljivo koristiti Hepafar proizvode tri mjeseca za najbolje rezultate. Odlučila sam iskoristiti njihovu opciju pretplate, koja nudi ponovnu isporuku Hepafar Forte i Hepafar Fibers uz dodatni popust. Dobila sam proizvod nekoliko dana kasnije.

Počela sam uzimati 1 kapsulu Hepafar Forte dva puta dnevno i popila sam čašu Hepafar Fibers napitka nakon jednog od dnevnih obroka. Moram reći da su rezultati bili iznenađujući, i to u dobrom smislu.

Iskreno mogu reći da sam se vratila u život zahvaljujući ovoj formuli

Pa kakvo je moje mišljenje o ovom proizvodu?


Bit ću iskrena: prvih nekoliko dana nije se dogodilo ništa posebno. Nisam vidjela nikakve posebne efekte. Ali nakon tjedan dana počela sam primjećivati stvarnu razliku.


Prvo sam primijetila da imam puno više energije nego inače. Čak i bez kave bila sam puno manje umorana od očekivanog, a produktivnost na poslu mi se povećala. Naravno, još uvijek sam ponekad umorna, pogotovo kada ne spavam dovoljno.

Ali nakon korištenja ova dva proizvoda, rekla bih da sada većinu vremena imam više energije. Druga stvar koju sam primijetila je da mi se probava značajno poboljšala.


Budući da sam se općenito bolje osjećala, postalo mi je mnogo lakše jesti zdrave i uravnotežene obroke gotovo svaki dan.


Nakon nekoliko mjeseci izgubila sam mnogo kilograma, a da nisam bila svjesna toga, posebno oko mog glavnog problematičnog područja – trbuha. Zahvaljujući zdravijem načinu života i pronađenoj motivaciji, primijetila sam i da mi koža izgleda bolje.


Zaključno, mogu objektivno reći da mi je ova prirodna formula puno pomogla i iskreno se osjećam kao da sam povratila svoj život.


Nemojte me krivo shvatiti: to nije čudotvorna formula; potrebno je neko vrijeme da proradi. Ali ako se borite s težinom i nedostaje vam energije, čišćenje i podrška jetri s Hepafar proizvodima mogli bi napraviti velike promjene!


Možda zvuči glupo, ali ponekad mala promjena u našoj dnevnoj rutini, poput ove, može napraviti ogromnu razliku za naše zdravlje i dobrobit. To je bio slučaj sa mnom, a nadam se da će biti i sa vama.

Lijep pozdrav,

Petra

*Rezultati proizvoda mogu se razlikovati među pojedincima i mogu se razlikovati od onih opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji, liječenju ili tretiranju bilo koje bolesti ili ozbiljnog stanja. Važno je održavati uravnoteženu prehranu i zdrav način života.

**Izvor: Mitra, Souveek et al. “Epidemiology of non-alcoholic and alcoholic fatty liver diseases.” Translational gastroenterology and hepatology vol. 5 16. 5 Apr. 2020, doi:10.21037/tgh.2019.09.08

Proizvodi za vas

DETOKSIKACIJA
-52%
Posebna cijena 23,99 EUR(180,76kn) Standardna cijena 49,99 EUR(376,67kn)
Pogledajte proizvod
JETRA
-67%
Posebna cijena 19,99 EUR(150,62kn) Standardna cijena 59,97 EUR(451,87kn)
Pogledajte proizvod