Paleo dijeta - dijeta koja djeluje

Svi koji ste na Paleo dijeti,razveselit ćemo vas, jer ova dijeta dokazano djeluje. Za sve vas, koji je još niste isprobali, upoznat ćemo vas detaljnije s ovom ''dijetom spiljskog čovjeka.'' 

image

Što je Paleo dijeta

Ako slijedite pravila Paleo dijete, tada se na vašem tanjuru treba naći svježe voće i povrće, meso, ribe, gljive i orasi. Dijeta prati prehrambeni način ljudi iz doba Paleolitika. 

Ova dijeta je postala hit nakon što su je predstavili nutricionisti i stručnjaci, a znanstvenici su samo još više pridonijeli njezinoj popularnosti. Dvogodišnje istraživanje je pokazalo da Paleo dijeta zaista djeluje!  

Znanstvenici su dokazali – Paleo dijeta djeluje

Paleo dijeta dokazano pospješuje metabolizam i utječe na mršavljenje. Dugoročno doprinosi vitkoj liniji, a uz to ima i pozitivne učinke na zdravlje. Ova dijeta se preporučuje pretilim ljudima, ali i onima koji su u potrazi za dijetom u kojoj nije potrebno brojiti kalorije i izgladnjivati se. 

Očisti svoje tijelo i ubrzaj mršavljenje uz paket Fast Skinny >>

2-godišnje dvostruko slijepo istraživanje  

Istraživanje je uključivalo 70 žena koji su imale BMI 33 (tjelesni index mase). Tu skupinu žena su podijelili u dvije skupine. Prva skupina se 2 godine trebala pridržavati jelovnika po uputama organizacije Nordic Nutrition Recommendations (NNR), dok se druga skupina žena pridržavala smjernica Paleo dijete.  

Rezultati

Obje skupine žena su smanjile svoje tjelesni index mase, no one koje su se pridržavale Paleo dijete, skinule su više kilograma. Paleo dijeta je postigla i bolje rezultate u parametrima kao što su smanjenje opsega struka, udjela masnoće u tijelu i nivo triglicerida u krvi. Dugoročno, Paleo dijeta se pobrinula za vitku liniju ali i za zdravlje kardiovaskularnog sustava. 

Uz sve to…

Dodatna istraživanja provedena na ljudima, pokazala su da je Paleo dijeta uspješnija od dijete za dijabetičare i mediteranske dijete koja već duže vrijeme oduševljava svojim kulinarskim prijedlozima koji uključuju puno povrća, ribe i mono-nezasićenih masti. Pobijedila je i dijetu koje dozvoljavaju minimalan unos masti i ugljikohidrata.

Ako bi željeli isprobati Paleo dijeta, više o njoj pročitajte ovdje>>