Otkrivamo istinu: zašto se zimi debljamo

Ako se još niste udebljali, super, ali ne smijete se sada opustiti! Jer zima je duga i postoji velika mogućnost da se to dogodi.

image

Jeste li znali da postoji znanstveno objašnjenje za nakupljanje dodatnih kilograma zimi?

Ali da prvo odgovorimo na pitanje: zašto se zimi debljamo?

Razlog br. 1- pripremamo se za "hibernaciju"

Mirne zimske večeri u udobnosti doma, na kauču, uz šalicu vruće čokolade ... dokaz su da i ljudi „spavaju zimski san“, a ne samo medvjedi. Instinktivni nagon da se sakrijemo od hladnoće je također jedan od razloga zašto nam se zimi nakupljaju kilogrami.

Znanstvenici su izračunali da zimi trošimo oko 200 dodatnih kalorija dnevno.

Razlog br. 2- proizvodimo više hormona sna

Zimi imamo manje kontakta sa sunčevom svjetlošću. Manjak prirodne svjetlosti može utjecati na hormonsku sintezu, posebno u slučaju hormona spavanja i može uzrokovati privremenu neravnotežu. Razina hormona melatonina, hormona koji kontrolira ciklus spavanja, zimi se povećava, zato osjećamo veću pospanost i želju za hranom.

Razlog br. 3- manje se krećemo

Ako niste ljubitelj teretane, zimi  vjerojatno nećete izvoditi zimske aktivnosti vani na hladnoći. Zbog hladnog vremena, najčešće se odlučimo ostati u toplini vlastitog doma.  

Što učiniti, kako bi se riješili nakupljenih kilograma zimi?

Samo bez stresa – dobili ste par kilograma? Pa što onda! Uz malo truda uspješno ćete ih se riješiti, ali ako odgađate, bit će sve teže.

Izbjegavajte ekstremne dijete - dijeta koja veoma strogo ograničava prehranu i izričito ograničava unos potrebnih hranjivih sastojaka napravit će vam više štete nego koristi, a mršavljenje neće biti održivo. Što znači da ćete možda izgubiti koji kilogram, ali kada prestanete s dijetom (a vjerojatno ćete morati jer ako dugo gladujete više ne funkcionirate normalno), oni će se vrlo brzo vratiti, a moguće i udvostručiti!

Nemojte se odlučivati za trendy namirnice - u tu kategoriju spadaju, na primjer, proizvodi s malo masnoća.

Probajte se barem malo kretati - polako se izvucite iz dekice, prošetajte, odite na svjež zrak, vidjet ćete da je potrebno samo započeti i onda će sve biti lakše.

Ubrzajte proces mršavljenja i održite željeni broj kilograma uz pomoć prirodnih dodataka prehrani.

Misija Ravan trbuh je idealan paket za uklanjanje kilograma nakon zimske hibernacije. Najprodavaniji napitak za drenažu Waterout će pomoći vam pomoći da eliminirate višak vode i toksine kako bi vam mršavljenje bilo brže i intenzivnije, a Hepafar Forte će vam pomoći u detoksikaciji i regeneraciji jetre kako bi ona bila u najboljoj kondiciji za sagorijevanje masnoća.