Omega-3 podupiru pravilan rad štitnjače

Svaka 20. osoba u Europi ima poremećaj rada štitnjače, a u Hrvatskoj je brojka oboljelih svake godine sve veća.

image

Na godinu se u Hrvatskoj dijagnosticira između 400 i 500 slučajeva karcinoma štitnjače, od čega su 300 žene. Nasreću, ako se na vrijeme uoči, u većini slučajeva se lako liječi.

Mnogi se ljudi pitaju što možemo učiniti kako bismo poboljšali funkciju štitnjače osim da redovito pijemo potrebne lijekove. Zdrava prehrana - koja podrazumijeva puno voća i povrća, nemasnih proteina, cjelovitih žitarica i ribljeg ulja - svakako je od velike pomoći u održavanju pravilnog rada štitnjače.

Riblje ulje sadrži omega-3 masne kiseline

O omega 3 masnim kiselinama najviše pričamo kada govorimo o kardiovaskularnom sustavu. Upravo ove masne kiseline utječu na boljitak mnogih tjelesnih procesa, uključujući i reguliranje rada štitnjače. Riblje ulje najpoznatiji je izvor omega 3 masnih kiselina koje naše tijelo samo po sebi ne proizvodi u dovoljnim količinama, pa ih moramo unositi putem prehrane ili u obliku dodataka prehrani.

Ove masne kiseline smanjuju upalu, potiču imunološki sustav, utječu na protok krvi i štite srce.

Učinci omega 3 masnih kiselina na štitnjaču

Mnoga su klinička istraživanja dokazala kako omega 3 masne kiseline stimuliraju proizvodnju hormona štitnjače, što je odlična vijest za one koji, primjerice, pate od hipotireoze.

SensOmega 

SensOmega je 100 % prirodan dodatak prehrani. Njegove glavne prednosti su da:

  • je najčišće riblje ulje s visokom koncentracijom omega-3 masnih kiselin
  • ubrzava mršavljenje
  • štiti srce i krvne žile
  • poboljšava protok krvi
  • smanjuje koncentraciju triglicerida i kolesterola u krvi